Popularna glumica, model, pevačica i najplaćenija kineska poznata osoba u poslednje četiri godine, rešila je da tuži jednu od svojih dvojnica jer se previše oslanja na njen izgled za prodaju svojih proizvoda tokom lajvovanja sa svog profila.

Do septembra prošle godine 32-godišnja Čen Hining koristila je svoju sličnost s Fan Bingbing kako bi zarađivala, a superzvezda je od nje tražila da promeni svoje online ime, plati joj pozamašnu kompenzaciju te i da joj se javno izvini svaki dan tokom dva meseca, prenosi portal Indeks.

Iako Čen nije koristila njeno puno ime, nadimak joj je bio Fan YeBing, što je, čini se, bilo previše slično. Međutim, Čenova je za China Morning Post izjavila kako veruje da je izdvojena zbog svoje popularnosti i sličnosti s Bing s obzirom na to da postoji mnoštvo drugih influenserki koje se nazivaju Fan BingBing.

Otkako je započela parnica, u septembru 2020. godine, Čenova pokušava da se distancira od brenda slavne Kineskinje, pa je promenila nadimak i čak se podvrgnula estetskoj operaciji kako bi izgledala manje poput BingBing.

Međutim Čenova tvrdi i da je više od milion pratioca stekla svojim trudom i angažmanom u zajednici, a ne sličnošću sa zvezdom.

“Prosečno lajvujem 10 sati dnevno, preko 350 dana u godini…”, rekla je te dodala kako ima samo jednu asistenkinju.

Nije jasno kako će suđenje završiti, međutim Čenova navodno ima razloga za brigu. Naime, evidencija pokazuje kako je BingBing već imala nekoliko sličnih parnica i sve ih je dobila.

Reply
Share this

Blic online