Predsednik Zoran Mlanović tvrdi da je ministrima aktuelne vlade Andreja Plenkovića zabranjeno da budu u njegovoj delegaciji, pa i na zajedničoj fotografiji jer je, kako kaže, on za njih “ružan, prljav ili zao”.

Milanović je novinarima u Sinju rekao da je šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman sa njim u ponedeljak trebalo da ide u Brisel, na samitu NATO, koji se, kako je kazao, održava ređe nego Sinjska alka.

– Prekjuče je pozvao predstavnika mog kabineta, moram ovo reći, da ipak ne može da na taj samit ide u mojoj delegaciji. Ok, meni neće faliti, tamo ima još jakih diplomata, ali zašto ne ide niti jedan od ministara sa mnom -upitao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Uporedio je to sa periodom kada je on bio premijer i rekao da mu tako nešto nije padalo na pamet, a ni njegovim ministrima da ga tako nešto pitaju.

– Mene moji ministri nisu pitali takve stvari. Gde bih ja zabranio ministru da ide nekuda sa Kolindom-Grabar Kitarović? Ako te hoće u delegaciji idi. Dakle, ljudima je zabranjeno da budu na istoj fotografiji sa mnom jer sam ružan, prljav ili zao – naveo je Milaović.

Reply
Share this

Blic online