Ujedinjena Crna Gora osudila je “sramno” i “selektivno” postupanje policije, tužilaštva i Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) prema šetnji u tišini simpatizera te stranke i incidenta koji se dogodio u Nikšiću kada su se potukle dve grupe mladića.

Ta stranka traži da Uprava policije hitno saopšti detalje pomenutog obračuna, jer izgovor da nisu zatekli nikoga na trgu i okolini kada su stigli, kako kažu, zvuči tragi-komično.

Kako ističu iz Ujedinjenjene Crne Gore, polusatna lomljava i masovna tuča mladića završila je sinoć u mraku, a NKT se nije oglasilo.

Nadležni su, pak, privodili 13 funkcionera, članova i simpatizera Ujedinjene Crne Gore, zbog nedavne šetnje u tišini Podgoricom.

Iz te stranke ističu da je 13 njihovih funkcionera, članova i simpatizera, među kojima i dva poslanika, privođeno u podgorički Centar bezbednosti, te da su za sada dobili 13 prijava, a da je u proceduri još 40 osoba.

“- Sramno ponašanje policije i tužilašštva, selektivna pravda i partijska obojenost institucija juče su kulminirale. U centru Nikšića, nakon proslavljanja 21. maja, dogodila se kolektivna tuča u kojoj su učestvovale desetine i desetine mladića od kojih su neki ogrnuti u državnu zastavu pesnicama, flašama, stolicama i drugim priručnim sredstvima međusobno delili pravdu navodi se u saopštenju UCG.

Podsećaju da je NKT vanredno zasedao kada je trebalo osuditi najavljenu šetnju u tišini poslanika Gorana Danilovića, iako je to učinjeno uz poštovanje svih zdravstvenih propisa.

– U slučaju nikšićke tuče izvrgnute su ruglu sve sada važeće mere, ali sramno NKT ne zaseda vanredno. Korona virus se izgleda više ne prenosi kapljičnim putem, a kapalo je celi dan. Zanimljivo je da se, izgleda ne prenosi ni pesničenjem i raskrvavljenim nosevima. Deca ne idu u škole, nema polumaturskih i maturskih šetnji, ali zato ima uličnog premlaćivanja i jurnjave, valjda, uz obavezno držanje distance” – navodi se u saopštenju.

Ukoliko, kako ističu, ne budu procesuirani izgrednici iz Nikšića, jasno je da se radi o partijskom skupu DPS-a, nekoj vrsti “svečarske konvencije” na otvorenom kojom se proslavlja nezavisnost i pobeda nad korona virusom.

Reply
Share this

Blic online