Turska će uskoro raspisati tender za izgradnju ogromnog kanala na obodu Istanbula, a temelje za kanal će postaviti na leto, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Obraćajući se poslanicima iz svoje vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK), Erdogan je rekao da će Turska nastaviti sa planom “svidelo vam se to ili ne”, aludirajući tako na kritike opozicionih partija na račun tog projekta, prenosi agencija Rojters.

Projekat “Kanal Istanbul” povezivaće Crno i Mramorno more, a procenjuje se da će koštati oko 9,2 milijarde dolara.

Turska je prošlog meseca odobrila razvojne planove za projekat. Međutim, više od 100 penzionisanih admirala se protivi ovom sporazumu.

Turska vlada tvrdi da će novoizgrađeni kanal olakšati saobraćaj na Bosforu i sprečiti nesreće, dok kritičari poručuju da će izazvati ekološki haos i zagaditi izvore slatke vode.

Turska je u ponedeljak čak izvršila 10 hapšenja nakon otvorenog pisma kojeg je potpisalo više od 100 penzionisanih admirala u kojem su upozorili na moguću pretnju ugovoru koji uređuje upotrebu ključnih plovnih puteva Turske, piše Al Džazira.

Tužioci su takođe naredili još četvorici osumnjičenih da se prijave policiji u Ankari u roku od tri dana, navodeći da ih neće zadržavati zbog starosti.

Do hapšenja je došlo dan nakon što je Vlada oštro osudila otvoreno pismo, kazavši da taj potez evocira period “vojnih udara“ u turskoj prošlosti.

Prošlomesečno odobrenje razvoja brodskog kanala u Istanbulu, sličnog Panamskom ili Sueckom, pokrenulo je debatu o Sporazumu iz Montrea 1936. godine.

“Činjenica da je otvorena rasprava o povlačenju iz sporazuma u Montreu kao deo razgovora o izgradnju Istanbulskog kanala (koji bi trebalo da premesti saobraćaj kroz Bosfor i Dardanele) dočekana sa zabrinutošću. Smatramo da je neophodno da se suzdržimo od razgovora o povlačenju iz sporazuma u Montreu jer je taj akt značajno mesto u održanju Turske”, navedeno je u pismu admirala.

Ibrahim Kalin, predstavnik turskog predsednika Erdogana, ocenio je da izjava pezioniranih admirala evocira period “vojnih udara“ i čini da oni izgledaju “smešno i patetično”, piše Al Džazira.

U reakciji iz Ministarstva odbrane Turske se kaže da se oružane snage ne mogu koristiti “kao oruđe za pohlepu, ambicije i lične ciljeve onih koji nemaju nikakve dužnosti, niti odgovornost”.

Prolaz kroz Bosfor i Dardanele, koje kontroliše Turska, regulisan je konvencijom koja je usvojena u Montreu 20. jula 1936.

Admirali su rekli da je sporazum omogućio Turskoj da održi svoju neutralnost tokom Drugog svetskog rata, nazivajući je „najvećom diplomatskom pobedom koja je dovršila Lozanski mirovni ugovor“, koja je odredila većinu modernih turskih granica.

Turske opozicione stranke takođe su izrazile slične kritike projekta prethodnih meseci.

Istanbulski kanal (Kanal Istanbul) Erdoganov je najambiciozniji među “ludim projektima” kako ih sam naziva, a sa kojima je tranformisao tursku infrastrukturu novim aerodromima, mostovima, putevima i tunelima tokom svojih 18 godina na vlasti.

Planovi za stvaranje takozvanog drugog Bosfora sastavljeni su 2011. godine i konačno odobreni prošlog meseca. Prolaz od 45 kilometara treba da bude izgrađen zapadno od prirodnog plovnog puta kako bi se ublažio gust saobraćaj i smanjio rizik od nesreća na postojećem moreuzu.

Do danas su turski zvaničnici insistirali da se konvencija iz Montrea iz 1936. godine neće primenjivati na novi kanal. U teoriji to znači da bi Turska mogla da kontroliše taj kanal, da zarađuje na njemu i dozvoli prolazak brodova koji joj se sviđaju, uključujući američke ratne brodove, da efektivno militarizuje vode kojima dominiraju Rusi.

Reply
Share this

Blic online