Poljska vlada razmotriće nova ograničenja za određene delove zemlje sa najvećim brojem slučajevima novog korona virusa, izjavio je danas vladin zvaničnik nakon rekordnog broja novih slučajeva drugi dan za redom.

Poljska je prijavila manji broj slučajeva kovid-19 u poređenju s nekim drugim evropskim zemljama, ali broj novih infekcija se sada povećava. Na današnjem sastanku kriznog štaba nisu najavljene nove mere, prenosi Rojetrs.

“Ograničenja bi mogla biti u nekim okruzima koji imaju najveće probleme kada je reč o porastu infekcija,” izjavio je u danas portparol poljske vlade Pjotr Miler na konferenciji za novinare, bez preciziranja koja bi to područja bila.

Od novih slučajeva, 227 je bilo u regionu Šlezije, gde je došlo do žarišta među rudarima uglja.

Miler je takođe rekao da ograničenja verovatno neće biti u celoj zemlji i da će vlada razmotriti nametanje karantinskih mera putnicima iz određenih zemalja koji se takođe suočavaju sa brzim rastom novih slučajeva.

Veliki broj novih slučajeva očekuje se tokom narednih dana, rekao je portparol Ministarstva zdravlja državnoj novinskoj agenciji PAP, skrećući pažnju na situaciju u Šleziji.

Ministarstvo zdravlja prijavilo je 657 novih slučajeva i sedam smrtnih slučajeva, što je popelo ukupan broj slučajeva od kada je pandemija počela na 45.688, a broj umrlih na 1.716.

Reply
Share this

Blic online