Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da predsednik države Zoran Milanović svojim izjavama pokazuje nekoliko destabilizirajućih smernica svoga rada, relativizuje borbu protiv korona virusa i radikalizacije i da će, ako tako nastavi, dovesti u pitanje svrhu institucije predsednika.

Plenković je rekao da Milanović jako dobro zna na šta je mislio kada je rekao da predsednik seje seme zla od 2016. godine.

“U proteklih devet meseci koliko je na dužnosti, umesto da igra ulogu koja mu je namijenjena u skladu sa Ustavom, on na politički način pokazuje nekoliko destabilizirajućih smernica svoga rada”, rekao je Plenković nakon sastanka sa Zajednicom branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”.

Naveo je da Milanović pokazuje nepoštovanje prema himni, Danu državnosti, konstitutivnoj sednici Sabora, da je glavni pokretač inicijative o propitivanju ustavnosti i zakonitosti rada Nacionalnog štaba civilne zaštite, odnosno borbe protiv epidemije.

“On je u hrvatskoj javnosti rekao da je korona nešto poput karijesa. Ako je neko u stanju to da kaže, a u poslednaj dva dana imamo više od 1.000 zaraženih, otprilike 350 ljudi koji su do sada umrli, onda je to podrivanje aktivnosti u borbi protiv kovida-19 i to dolazi od predsednika Republike”, poručio je Plenković.

Reply
Share this

Blic online