Pucnjava u teksaškoj mornaričkoj vazduhoplovnoj bazi Korpus Kristi u kojoj je ranjen jedan mornar a napadač ubijen u četvrtak rano ujutro istražuje se kao povezana sa terorizmom, rekli su iz američkog Federalnog istražnog biroa (FBI), preneo je “Tajm”.

Zvaničnica FBI, agent Lia Grivs, rekla je da je u toku istraga da li je bilo drugih osoba umešanih u napad. Ona nije govorila o potencijalnom motivu, niti je navela šta je istražiteljima ukazalo da je pucnjava povezana sa terorizmom.

– Zaključili smo da je incident u bazi Korpus Kristi povezan sa terorizmom. Sarađujemo sa našim državnim, lokalnim i federalnim partnerima u istrazi koja je u toku i razvija se – kratko je rekla Grivs.

Naoružani napadač – identifikovan kao Adam Alsali starosti ranih 20-tih godina – oko 6.15 ujutro pokušao je da prođe kroz bezbednosnu kapiju baze, otvorio vatru i ranio mornara, članicu obezbeđenja kompleksa. Ona je međutim uspela da pritisne dugme kojim se podiže rampa što je sprečilo napadača da uđe u bazu, rekli su AP-u neimenovani zvaničnici.

Drugi član obezbeđenja je pucao i ubio napadača. Sumnjalo se da ima eksplozivnu napravu, ali pretragom nije pronađeno ništa. Istraga je u toku, a zvaničnici su uspeli da povrate neku vrstu elektronskog medija, naveo je “Tajm”.

“NBC njuz” prenosi da je policija rekla da je na elektronskim napravama napadača pronađena “komunikacija povezana sa terorizmom”.

Baza je bila zatvorena oko pet sati zbog incidenta, a oko podneva je otvorena Severna kapija, dok je Južna, gde se dogodio napad, ostala zatvorena. Povređeni mornar je otpušten iz bolnice sa lakšim povredama.

“Tajm” navodi da je baza okružena vodom sa tri strane i da služi za treniranje pomorskih pilota od 1941.

Reply
Share this

Blic online