U jednoj od naših dvorana u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade postavićemo najveće platno u ovom delu Evrope, veličine skoro dva teniska terena, kazao je u razgovoru za Tanjug rukovodeći partner kompanije Cineplexx Kristof Papusek.

Bioskopska sala u izgradnji u u sklopu tržnog centra “Galerija” u okviru Belgrade Waterfront projekta, će nakon otvaranja prema rečima Papuseka biti najveće, najmodernije i najluksuznije mesto za gledanje filmova u ovom delu Evrope.

Između gradjevinskih skela i radnika nazire se bioskopska sala koja je po obliku i površini više nalik košarskaškoj dvorani.

Upravo u njoj će se nalaziti bioskopsko platno koje će zauzimati prostor od 336 metara kvadratnih.

Papusek osim najvećeg platna najavljuje i najnoviju tehnologiju koja će biti ugradjena u moderni bioskop Cineplexx Galerija Belgrade.

– Sa posebnim uzbudjenjem predstavićemo na ovim prostorima do sada nevidjenu IMAX tehnologiju, koja bioskopsko iskustvo podiže na najviši mogući nivo. Ova tehnologija ne podrazumeva samo džinovsko platno i impresivni zvuk. IMAX je potpuno jedinstven sistem, koji počinje sa IMAX kamerom i posebnim filmskim formatom koji beleži čak i najmanji pokret. Nastavlja se sa postprodukcijom i obradom zvuka i uz IMAX projektor, specijalno dizajniranu salu i zvučni sistem koji kreira trodimenzionalni zvuk pružićemo potpuno nove standarde gledanja filmova ovde u Beogradu – kazao je Papusek.

On je dodao da su bioskopi danas u najvećoj krizi u novijoj istoriji, koja ima dve komponente: nemogućnost rada u punom kapacitetu, i izostanak novih sadržaja.

– Premijere velikih filmova odložene su za sledeću godinu jer producenti čekuju na veću posećenost nakon pandemije. Ali, upravo sada je otvorena prilika za prikazivanje domaćih i evropskih filmova i Vlade svih zemalja u regionu bi trebalo da podstaknu producentske kuće i distributere da počnu sa prikazivanjem ove vrste filmova- rekao je.

On predlaže da Vlade širom regiona preuzmu deo finansijskog rizika na sebe.

– Niko od nas ne zna na koji način će se kretati procenat zaraženosti, ne znamo da li će biti uvedene blaže ili oštrije mere zabrane kretanja. U ovoj vrlo nepovoljnoj situaciji ne postoji nikakva sigurnost za planiranje poslovnih aktivnosti. Mi to svakako razumemo, ali ukoliko bi Vlade obezbedile odredjene zaštitne mere za distributere i filmske producentske kompanije u smislu pokrića troshkova premijere i potencijalnih gubitaka za period od dve do tri nedelje prikazivanja u slućaju zatvaranja bioskopa, to bi bilo dobro rešenje. “Hotel Beograd” i “Južni vetar 2” su najbolji primer za to – dodaje Papusek.

Reply
Share this

Blic online