Festival srpskog filma fantastike, četrnaesti po redu, biće svečano otvoren u četvrtak 15. oktobra, u 19 časova u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra.

Na otvaranju festivala premijerno će biti prikazan film ,,Deathcember’’, internacionalni horor omnibus sa 25 priča. Film predstavlja svojevrsnu kalendarsku antologiju- svaki datum je jedna priča koja se bavi mračnom stranom novogodišnje praznične sezone. Među 25 reditelja iz celog sveta koji su učestvovali u stvaranju filma nalaze se i dva autora iz Srbije: Lazar Bodroža sa segmentom ,,Aurora’’ i Milan Todorović sa segmentom ,,December the 19th’’. Autor specijalnih efekata za Todorovićevu priču je Miroslav Lakobrija, direktor Festivala srpskog filma fantastike.

Ceremoniji otvaranja prethodiće nastup mlade pevačice Darije Vračević, prošlogodišnje predstavnice Srbije na takmičenju za Dečju pesmu Evrovizije.

Festival srpskog filma fantastike trajaće od 15. do 18. oktobra.

Ulaz na sve projekcije u Studentskom kulturnom centru je besplatan. Zbog trenutne epidemiološke situacije, broj mesta je ograničen, te posetioci svoju ulaznicu mogu rezervisati putem zvaničnog mejla festivala: [email protected]

Program festivala možete pronaći OVDE.

Reply
Share this

Blic online