Beograd — Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se danas s ministrom spoljnih poslova Slovenije Mirom Cerarom, koji sae nalazi u poseti Beogradu.

Sastanak je predviđen u 9.00 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopšteno je iz pres službe Predsednika. Cerar se juče sastao s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Dačić je posle razgovora izjavio da su poslednjih godina intenzivirani bilateralni kontakti i da su odnosi dve države veoma dobri i možda čak na najvišem nivou od vremena odvajanja Slovenije od Jugoslavije.

Cerar, koji je u Srbiji prvi put od kako je ministar spoljnih poslova, rekao je da se priprema teren za zajedničku sednicu vlada Srbije i Slovenije i da veruje da će ona biti u konstruktivnom duhu, pre svega kada je reč o privrednoj saradnji za koju je rekao da je odlična.

Kako je rekao, prema podacima Slovenije, spoljnotrgovinska razmena premaĹĄila je prošle godine 1,5 milijardu evra i Srbija je druga država po visini slovenačkih investicija u inostranstvu.

Reply
Share this

B92 Info