Njega nagrađju, njemu se zahvaljuju, on je “najveći džentlmen” a po potrebi i faraon, dok njegov štiglić najbolje peva. Sve te pohvale, nagrade i lepe reči mogu se pripisati jednom čoveku – gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću.

On svoje uspehe neskriveno slavi i obeležava, uglavnom javno i ne libi se toga, i to čini i po medijima i po društvenim mrežama, a ne libi se ni toga da se podseti nekog od svojih ranijih rezultata.

Tako se na njegovom Tviter nalogu mogu pratiti i Cvetanovićeve aktuelne aktivnosti, ali i neke stare od pre godinu, dve, tri, jer dobro je podsetiti se s vremena na vreme šta je i nekada činio.

U tome mu nesebično pomaže i zvaničan Tviter nalog Grada Leskovca koji, ako Cvetanović “preskoči” da se pohvali nekim događajem ili nagradom, to za njega učini administrator ovog naloga.

Ovih dana Cvetanović se pohvalio uspehom svog štiglića, koji je osvojio prvo mesto na Šestom balkanskom šampionatu u Pirotu.

Cvetanović je u aprilu poneo i titulu “džentlmen godine” za 2019. godine koja se, kako je navedeno, dodeljuje istaknutim ženama i muškarcima iz javnog, privrednog i društvenog života Srbije i Evrope.

Upravo to priznanje, bio je povod da se o Cvetanoviću izradi i jedan mini-spot.

Opšta bolnica u Leskovcu bila je nagrađena u Hong Kongu nagradom “The bizz awards”, ali je nagradu primio gradonačelnik ovog grada.

Međutim, kako je saopšteno iz gradske uprave Leskovca, Cvetanović je dobio još dva priznanja: za uspešnog lidera koji radi na inovativan, edukativan i sistematičan način, ali i za izvanredno poslovno rukovodstvo.

U isto vreme, prvi čovek Leskovca je i predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije.

A koliko ozbiljno shvata ovaj posao, svedoči i to da se za potrebe karnevala u makedonskoj Strumici pre izvesnog vremena maskirao u faraona. Kako je tada objasnio, ova maska je izabrana zbog “službene dužnosti”.

Cvetanović je podržao i Dan bez automobila, i to tako što se provozao biciklom kroz Leskovac.

Više od 400 ljudi prisustvovalo je Cvetanovićevom 50. rođendanu pre četiri godine, koji je proslavljen u jednom leskovačkom klubu. Osim po brojnosti, i gostima među kojima su bili visoki stranački funkcioneri SNS i ministri u tadašnjoj vladi, proslava se istakla i po “dres kodu”, odnosno majicama koje su nosile zvanice i na kojima je pisalo “Volimo te…dr Goran Cvetanović”, i “Hvala ti što postojiš”.

Vrt gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića proglašen je za najlepši 2017. godine na tradcionalnom konkursu Centra za ekonomiku domaćinstva “Biramo najuređenije dvorište”, u konkurenciji tridesetak dvorišta iz leskovačkog kraja.

Gradonačelnik Leskovca svojevremeno je skrenuo pažnju javnosti na sebe tako što je konferenciju za medije održao na groblju, a povod je bio uređenje i asfaltiranje 250 metara staza između grobnih parcela i novosagrađeni toalet pored kapele.

Za uspešnu saradnju Cvetanoviću je zahvalno Ministarstva odbrane.

Kao i Planinarski savez Srbije.

Ali i veterinari jugoistoka Srbije.

Ako pak pohvala nema, zvaničan Tviter nalog Grada Leskovca se priseća onih ranijih.

Bilo da su one pre tri, dve ili jednu godinu

Reply
Share this

Blic online