Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je večeras da ta stranka najoštrije osuđuje nasilni upad Saveza za Srbiju u zgradu RTS.

– Svaka slika nasilja je štetna za Srbiju i ona prevazilazi svako političko pravo na okupljanje. Nasilje nikada ništa dobro nije donelo Srbiji i ono se ne može dozvoliti – rekao je Dačić za Tanjug.

On je dodao da se nedostatak političkih ideja i podrške građana ne može zameniti nasiljem.

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, takođe je osudila nasilni upad u zgradu RTS-a.

– Jedno su građanski protesti i mirno iskazivanje nezadovoljstva, a nasilje, upadi u televizije i pretnje njihovim zaposlenima su nešto sasvim drugo. Činjenica da je incidente predvodio jedan od lidera Saveza za Srbiju najbolje govori o tome koja je njihova politika – kaže Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da, dok su građani mirno iskazivali nezadovoljstvo, opozicioni političari krili su se iza protesta: “Ali, nije im dugo trebalo da pokažu svoje pravo lice i upotrebe silu i nasil?e prema bilo kome ko samo radi svoj posao i ne poistovećuje sa njihovim stavovima i ciljevima”.

Reply
Share this

Blic online