Na tviteru objavljena informacija da je preminuo Ratko Mladić. Iako je odmah izazvala veliki broj reakcija, odmah je stigao i demanti iz Haga.

Vest je na Tviteru najpre objavljena na navodnom nalogu zamenice premijera BiH i ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković, a prenela televizija Prva.

Najpre je na tom nalogu navedeno da je dobila informaciju o smrti ratnog komandanta Srba u Bosni i Hercegovini od jednog visokog zvaničnika iz UN, a potom i od ambasadora BiH u Hag. Potom je objavila da joj je tu vest potvrdio i predsednik Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu.

Ipak, sumnju budi podatak da je nalog otvoren juče i da ima samo četiri objave.

Da su sumnje bile opravdane potvrdilo se kad je iz njenog kabineta objavljeno da Turković nema Tviter profil.

The President of the International Court of Justice A.A.Yusuf confirms me now the news of the death of war criminal Ratko Mladić.

— Bisera Turković (@BTurkovicBH) February 11, 2020

Pročitajte još:

“Čuo sam se sa Ratkom Mladićem, zvučao je dobro”

Vest je odmah izazvala veliki broj reakcija na Tviteru, ali i ostalim društvenim mrežama. Preneli su je i mnogi mediji, kao i brojni korisnici Tvitera.

Međutim, ubrzo je i iz Haga stigao demanti, a vest o smrti Mladića demantovao je i njegov sin Darko. I ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je takođe da Mladić nije preminuo i da je dobio potvrdu iz Haga.

UN sources in The Hague confirms the news of the death of Ratko Mladić.

— Bisera Turković (@BTurkovicBH) February 11, 2020

Nakon toga i na samom nalogu je objavljeno da je lažni i da je vest izmišljena. Ko je to i zašto uradio pročitajte OVDE.

Reply
Share this

B92 Info