Pištolj, za koji se pretpostavlja da je korišćen za napad na Aleksandra Šarca (35) kod Tržnog centra “Ušće”, pronađen je u žbunju, nedaleko od mesta zločina.

Za sada neidentifikovani napadač, ispalio je juče u popodnevnim satima dva hica u glavu žrtve i pobegao. Pucaču je, navodno, ispao pištolj kada je bežao, pa ga je podigao. Forenzičari proveravaju da li na nađenom oružju postoje materijalni dokazi koji će ga povezati sa zločinom. Šarac se juče popodne dovezao do TC “Ušće” i u garaži je parkirao svoj “mercedes”. U povratku, kada se približavao vozilu u 16.20 sati, neidentifikovani egzekutor mu je prišao i ispalio mu dva metka u glavu. Šarac je pao, a napadač je pobegao peške. Teško povređeni Šarac je odmah prevezen u Urgentni centar, na reanimaciju i posle dijagnostike smešten je na Odeljenje intezivne nege.

Dok su lekari teško ranjenom Šarcu održavali vitalne funkcije, policija je obavila uviđaj u garaži tržnog centa i blokirala ceo Novi Beograd. U potrazi za napadačem pokrenula je akciju “Vihor”, ali pucač do do zaključenja ovog broja on nije uhapšen.

Detaljno je pregledana garaža, automobili u njoj, sa mesta na kome je pao Šarac uzeti su svi materijalni dokazi koji možda mogu pomoći u identifikaciji napadača. Takođe su odmah uzeti snimci video-nadzora, jer je garaža pokrivena kamera. Upravo je sigurnosna kamera snimila napadača u crvenoj jakni, sa kačketom na glavi i maskom preko lica.

Aleksandar Šarac je nosio pancir jer je znao da je na meti, piše “Kurir”.

– Pretpostavlja se da je i juče imao pancir, jer ga praktično nije skidao ni dok je boravio u svojoj kući. Zato mu je napadač ciljao direktno u glavu – kaže izvor i dodaje da je Šarac retko izlazio iz kuće i da se ponašao vrlo oprezno.

Reply
Share this

Blic online