Vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća koji je vozio autobus 707 napadnut je danas oko 15 časova kod Saobraćajne škole, na autobuskoj stanici Zemun – Gornji grad.

Kako pišu Novosti, incident se dogodio kada je jedan građanin hteo, bez zaštite, da uđe u vozilo. Kada mu to šofer nije dozvolio, razjareni putnik je primenio silu, povredio čoveka i oštetio vozilo!

Događaj je opisala Beograđanka, očevidac, koja je snimila deo incidenta.

– Vozač je otvorio prvo prednja vrata kako bi desetak ljudi ušlo, a zatim ostala vrata da bi putnici koji žele mogli da izađu. To je iskoristio jedan muškarac bez maske i ušao – opisuje vidno uznemirena žena. – Vozač je ustao sa svog mesta i krenuo ka sredini autobusa. Obratio se putniku bez zaštite rečima: “Pa daj, čoveče, nemoj me praviti budalom, je l’ treba otkaz da dobijem”?

Prema rečima svedoka događaja, muškarac je izašao iz vozila i krenuo da vređa, psuje, šutira autobus i torbom koju je nosio udara autobus. Na to je vozač došao do prednjih vrata i rekao mu da ne lomi i ne šutira. Čuvši te reči muškarac kao da je podivljao, počeo je kroz otvorena prednja vrata da šutira i udara vozača!

– U jednom momentu je stvarno izgledalo da će se opasno potući, starija gospođa je prva prišla i počela da brani vozača. Prišla sam i ja, dok je ovaj divljao kao mahnit, okrenula sam mu leđa nadavši se da ipak neće smeti da me udari s leđa. Tu se on zaustavio, a onda se začula lomnjava. Odvalio je retrovizor meni iznad glave i pobegao.

Vozač se, prema njenim rečima tresao, pozvao je policiju.

– Pitala sam ga da li je dobro, a on je rekao putnicima da izađu iz autobusa, jer je oštećen. Dok smo mi nastavili dalje, neko je prokomentarisao “evo je policija, i to marica, ali džaba kad je ovaj pobegao” – ispričala je žena koja je prisustvovala incidentu.

Reply
Share this

Blic online