Novljanin Šćepan Roganović, likvidiran sa pet hitaca juče ujutru u Herceg Novom, koji je u policijskim evidencijama označen kao pripadnik kavačkog klana, još jedan je član ozloglašene porodice Roganović koja je dobro poznata crnogorskoj i srpskoj policiji.

Iz Uprave policije saopštili su da intenzivno rade na rasvetljavanju ubistva u Herceg Novom i identifikovanju ubice.

– Za sada nepoznato lice je ispalilo više projektila iz vatrenog oružja u pravcu Š.R. kojom prilikom je on smrtno stradao. Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju predmetnog događaja i identifikovanju počinioca – piše u saopštenju, prenose “Vijesti”.

“Vijestima” je iz više izvora iz policije, rečeno da su inspektori u naselju Sasovići pronašli zapaljen motocikl za koji se sumnja da je korišćen u ubistvu. Navodno, pronađeno je i oružje iz kojeg je navodno Roganović ubijen.

Službenici policije juče su, rečeno je nezvanično, uzeli i izjavu od očevica ubistva, ali nije poznato da li je ta osoba pomogla istrazi.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je u tamošnjoj i kotorskoj policiji saslušano više osoba koje policija označava članovima škaljarskog kriminalnog klana.

Iz Uprave policije, međutim, nisu precizirali da li je ubistvo Roganovića nastavak rata klanova, tokom kojeg je ubijeno 37 osoba, među kojima su i slučajne žrtve.

Roganovići članovi kavačkog kriminalnog klana

Šćepan Roganović hapšen je u oktobru 2017. godine zbog sumnje da je počinio krivično delo – zelenašenje.

Nakon toga pojedinim medijima obratio se njegov brat Duško, tvrdeći da Šćepanu crtaju metu:

“Otac mi je ubijen, ja sam završio kako sam završio i sada treba da se pravi i crta meta od mog brata i kuma. Pitam javno ko je taj što ovo pravi mom bratu i kakve su ovo policijske torture prema mom kumu koji je privođen tri meseca svako malo bez razloga, u policijskoj stanici ostajao po šest sati i puštan bez ikakvog objašnjenja. Otvoreno pitam rukovodioce Centra bezbednosti Herceg Novi, da li imaju naredbu od nekog da se ovako ponašaju i pokušavaju nametnuti krivicu mom bratu i kumu Aleksiću, koji nisu imali saobraćajni prekršaj, a kamoli krivično delo”, objavio je u oktobru 2017. godine “Dan” pismo Duška Roganovića.

Vladimir Roganović važio je za jednog od važnijih ljudi u kavačkom klanu, a istu ulogu navodno ima i njegov brat od strica Duško.

Najstariji Roganović, devedesetih godina osuđivan je za šverc cigareta, a zbog istog krivičnog dela hapšen je i 2005. godine. Četiri godine kasnije uhapšen je kao jedan od pomagača sinu Dušku, sumnjičenom za ubistvo vođe “delija” Marka Vesnića (29) iz Beograda i ranjavanje njegovog sugrađanina Ivana Markovića. Niko Roganović tada je sumnjičen da je pomogao sinu, brataniću Vladimiru Roganoviću i Draženu Čađenoviću, da se sakriju poslije zločina. Za ubistvo Vesnića osuđen je jedino Duško Roganović, a ostali su oslobođeni. Taj Novljanin sumnjičen je i za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića.

Vladimir Roganović hapšen je zbog falsifikovanja dokumenata, lažne dojave o bombi…

Reply
Share this

Blic online