Niška policija uhapsila je 26-godišnjaka zbog sumnje da je, kao odgovorno lice jedne knjigovodstvene agencije, oštetio Narodni univerzitet za 35.000 evra kojima je kupovao naočare, luksuzne satove i kola.

Uhapšen je N. R. iz Niša koji je bio, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, odgovorno lice u Agenciji za knjigovodstvene usluge Goodwill.

On je, pojašnjavaju iz policije, prvo sa deviznog računa Narodnog univerziteta skidao novac i konvertovao u dinare. Onda je dinare uplaćivao na račun Univerziteta, pa prebacivao na račun svoje firme R Consulting iz Niša.

Kako se sumnja, ovim novcem je kupovao skupocene satove, naočare, telefone, tablete, računare, automobil i na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 35.000 evra, za koji iznos je oštetio Narodni univerzitet u Nišu – piše u saopštenju.

Ove transfere novca sa računa Univerziteta, kako navodi MUP, osumnjičeni je radio u periodu od februara do jula ove godine.

Uvidom u javno dostupne registre njegova firma R Consulting osnovana je u julu prošle godine i bavi se konsultantskim aktivnostima i upravljanjem. Nekoliko meseci pre toga registrovao je i preduzetničku radnju iste delatnosti i sličnog naziva na istoj adresi na kojoj je i agencija.

Račun preduzetničke radnje je, prema podacima Narodne banke Srbije, u blokadi od oko 2,2 miliona dinara od juna prošle godine.

Uhapšeni N. R. je i zvanični zastupnik Unije studenata Ekonomskog fakulteta u Nišu. Račun ovog udruženja takođe je u blokadi već 328 dana. Rešenja o zabrani raspolaganja novcem dva puta su donosili izvršitelji, a poslednje i Poreska uprava pre oko mesec dana.

Njemu je, kako piše u saopštenju, određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Reply
Share this

Blic online