Nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak brutalnog prebijanja usred jedne prodavnice u Beloj Crkvi, protiv 29-godišnjeg napadača iz Beograda podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka pošto je, kako se može videti na snimku, udario mladića i nonšalantno se odšetao sa lica mesta. Sada mu preti novčana ili kazna zatvora.

Belocrkvanske novosti objavile su pre nekoliko dana na svom Fejsbuk profilu video-snimak sa sigurnosnih kamera jedne trgovine u njihovom mestu koji je zabeležio trenutak napada. U prvih nekoliko sekundi snimak ništa ne ukazuje da će već u sledećem doći do nasrtaja, pošto dva mladića naizgled mirno razgovaraju.

Ali već u sledećem trenutku, poptuno iznenada, napadač nokautira žrtvu, on pada na zemlju dok ovaj još neko vreme nastavlja da ga bije, sve dok nije stao i nonšalatno išetao.

Na snimku se može čuti i kako prestravljene radnice vrište: “Ne, ne, ne!”

Kako “Telegraf” nezvanično saznaje, ovaj događaj prijavljen je policijskoj stanici Bela Crkva. Prema rečima izvora, protiv 29-ogodišnjeg muškarca iz Beograda podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka prekršajnom sudu u Vršcu.

On se tereti za prekršaj vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča iz Zakona o javnom redu i miru.

– Ko vređanjem drugog ili vršenjem nasilja nad drugim ili pretnjom narušava javni red i mir kazniće se novčanom kaznom od 20.000 do 100.000 dinara ili kaznom zatvora od 10 do 30 dana – navodi se u Zakonu.

Muškarcu koji je napadnut ukazana je lekarska pomoć i on je zadobio lakše telesne povrede.

U prodavnici u kojoj se dogodio incident juče su u telefonskom razgovoru za ovaj portal rekli da “ne daju informacije u vezi toga”.

Reply
Share this

Blic online