Dve osobe u Kolubarskom okrugu kažnjene su kućnim zatvorom zbog kršenja izolacije koja im je bila određena, a tri prekršajno zbog kršenja zabrane kretanja u poslednja 24 sata.

Kućnim zatvorom od 30 dana kažnjen je D.M. iz sela Bratačić kod Osečine, koga policija nije zatekla u njegovoj porodičnoj kući, gde je trebalo da bude zbog naložene sanitarne izolacije koja je uvedena usled borbe Srbije protiv korona virusa.

M.S. (49) iz valjevskog sela Zlatarić, koji je takođe trebalo da bude u izolaciji zbog kontakta sa potencijalno zaraženim osobama od korona virusa, šetao se po selu, savesne komšije su ga prijavile, pa je nakon policijskog privođenja kažnjen sa tri meseca kućnog zatvora. Što se tiče prekršaja zabrane kretanja osoba starijih od 65 godina, odnosno, lica kojima je MUP odredio zabranu kretanja tokom trajanja vanrednog stanja, policija u Lajkovcu je na ulici zatekla penzionerku G.K. (66) iz sela Pepeljevac, koja je prekršajno kažnjena sa 30.000 dinara.

Po 50.000 dinara prekršajno su kažnjeni E.Dž. (36) iz okoline Prijepolja koga je policija pronašla u Lajkovcu, kao i Valjevka S.S. (54).

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”: 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Otvorena je i jedinstveni kontakt centar za Kovid 19 – 19819

Reply
Share this

Blic online