“Jao, kako ću ja bez mog lepotana. Očuvala sam ga kao siroče od 8. razreda kada mu je umro otac. Kako da ga prebolim, kako?”, plačući priča Jasmina Miladinović, majka radinka Miloša Miladinovića (41) koji je poginuo danas u pogonu firme “Put inženjering”.

Do tragedije je došlo kada je prilikom podizanja betonskog stuba pukla sajla koja je Miloša udarila u glavu i usmrtila ga na licu mesta, dok je radnik B. T. koji je bio pored njega povređen.

Tužnu vest o pogibiji sina Jasmini su donele Miloševe kolege sa posla nakon čega su se iz nezavršene kućice u Gornjoj Vrežini začuli plač i leleci.

– Prvo mi je umrla majka, pa mi je umro rođeni mlađi brat, pa mi je umro otac, pa muž u 46. godini, pa svekrva pa sad sin. Pa šta sam ja Bogu zgrešila. Teško sam ga očuvala, drugi sin mi je psihički bolestan. Taman smo malo stali na noge, ja sam imala penziju, drugi sin je primao materijalno obezbeđenje, Miloš je imao dobru platu. Mislili smo kuću da sredimo i on da se ženi, a eto šta se desilo – jada se očajna majka.

O detaljima tragedije ona je saznala od Miloševih kolega.

– Podizali su neki stub i pukla je sajla. Drugi radnik je samo ogreban a Miloša je sajla udarila u glavu i ubila ga na mesto. Još jednom se to desilo pre nekoliko meseci ali se spasio. Jao kako sada nije mogao da se spasi – plače očajna majka.

Kaže da je Miloš radio 10 godina u tom preduzeću i da je bio među najboljim radnicima.

– Najbolji je radnik bio. Svaki mesec gazda ga je nagrađivao sa 100 evra, išao je na obuke u Sloveniju gde je bio tri meseca, i Austriju. Nema bolje dete od njega u Gornjoj Vrežini. Nije alkoholičar, nikada se nije pobio sa nekim niti posvađao, sve je poštovao. Kako da prebolim mog lepotana – plače Miloševa majka.

Meštani Gornje Vrežine imaju samo reči hvale za Miloša.

– Stvarno je bio dobar mladić. Teško do živeli je mu je otac umro mlad od karcinoma. On je radio prvi u nekoj mesari pa je prešao u ovu firmu gde je bio među najboljim radnicima. Velika tragedija – kaže jedan od komšija.

Ujna nastradalog mladića kaže da ništa nije slutilo na tragediju.

– Sinoć su bili kod nas, njih šestorica drugova. Kupili su neku vikendicu na Dunavu za pecanje pa su proslavili uz ćevape. Ja sam im postavila sto, mezili su i gledali utakmicu, smejali se, bilo im je lepo. Sedeli su do 23 časa. Miloš je bio mnogo dobar, prava mučena duša. Sve je poštovao, bio je malo povučen – kaže rođaka nastradalog mladića.

Nakon uviđaja na mestu nesreće, zamenik Osnovnog javnog tužioca naložio je obdukciju tela nastradalog radnika i obavljanje razgovora sa svim prisutnim licima. O incidentu si obaveštene i nadležne inspekcije.

Kako je “Blic” pisao, Miladinović je poginuo danas oko 14.15 časova u pogonu ovog preduzeća u Gornjoj Vrežini dok je radnik B. T. (47) zadobio povrede pod okolnostima koje se još utvrđuju. Prema nezvaničnim saznanjima, našeg lista do nesreće je došlo prilikom procedure zatezanja oplate za betonske stubove.

– Prilikom podizanja betonskog stuba došlo je do pucanja sajle koja je udarila radnika Miloša Miladinovića u glavu. Pozvana je Hitna pomoć ali su lekari po dolasku mogli da konstatuju samo smrt – kaže naš izvor.

Reply
Share this

Blic online