Kada zvaničnici imaju gust raspored obaveza, pa u danu u veoma kratkom roku moraju biti na dva mesta koje deli po više sati vožnje kolima, kada moraju stići na nepristupačne lokacije… pozivaju njih, Helikoptersku jedinicu MUP.

Pored osnovnih delatnosti koje ova jedinica ima, a koje podrazumevaju traganje i spasavanje, ona ima još jedno zaduženje – VIP letove. Prema rečima Nenada Nedića, komandanta ove jedinice, njihovi putnici su predsednici, ministri, članovi kraljevske porodice, visoki zvaničnici EU, ali i članovi brojnih državnih delegacija.

– Naši putnici su bili visoki zvaničnici EU Oli Ren, Sebastijan Han, Aleks Mekartni, Đuzep Borelj, ali i šeik Bin Zajed, princ od Monaka Albert II, predsednik Bugarske Rumen Radev, predsednik Rumunije Klaus Johanis, premijer Mađarske Viktor Orban… Takođe, često prevozimo i našeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nedavno smo leteli i s patrijarhom Porfirijem – priča za “Blic” Nedić.

Ovakvi letovi specifični su iz mnogo razloga, a kako objašnjava naš sagovornik, zahtevaju temeljnu i preciznu logističku podršku, planiranje i odgovornost.

– Posebnu odgovornost u organizovanju ovakvih letova predstavlja procena meteorološke situacije, od koje zavisi da li se let može izvršiti ili ne. Ne možete dozvoliti da se zbog loše procene, a zatim i odluke, let delimično izvrši ili otkaže pred samo poletanje. Procena ispunjenosti uslova da li se let može izvršiti ili ne, pada na teret posade koja je određena za konkretni letački zadatak – kaže Nedić.

Za izvršavanje ovakvih letova biraju se letačke posade koju čine najiskusniji piloti jedinice i koji poseduju dozvole saobraćajnog pilota uz ovlašćenje za instrumentalno letenje (letenje kada su složeni meteorološki uslovi pri kojima se zahtevaju posebne procedure).

– Često se dešava da se poletanje ili sletanje na Beogradski aerodrom izvršava u uslovima smanjene vidljivosti, niske baze oblačnosti ili čak magle. Zvaničnici su leteli sa nama i kroz oblake, kišu, često obilazeći područja koja su bila izložena nevremenu. U takvim okolnostima je najbitnije poverenje koje je ostvareno, poverenje da donosite ispravne odluke i da u svakom trenutku kontrolišete situaciju. Mnogi letovi su izvršavani noću kada se iskazala potreba da se neko od putnika u kratkom roku transportuje zbog organizacije državne posete – kaže on, i dodaje da se za VIP prevoz koriste helikopteri “sikorski” SK 76 B, H 145 ali i stariji brat AB 212.

Prema njegovim rečima, piloti i mehaničari jedinice poznati su ne samo u ovom delu Evrope, već i šire, a svoja znanja i veštine su stekli sirom sveta, od Amerike do Norveške, Španije, Italije, Nemačke, a svake godine oni odlaze i na simulator letenja gde se uvežbavaju svi postupci u slučaju pojave nekih nepredviđenih okolnosti.

– Ovakvi vidovi letova su veliko priznanje i za Ministarstvo, jer prilikom poseta stranih predsednika, članova kraljevskih porodica, jedna od ozbiljnih provera tokom organizacije same posete se odnosi na sam vazduhoplov i iskustvo letačke posade – dodaje Nedić.

U toku leta VIP putnici retko komuniciraju s posadom, a prema rečima našeg sagovornika, uglavnom postavljaju pitanja koja se tiču naziva nekih mesta ili lokaliteta koji se preleću.

– Svaki put ljubazno zahvale i neretko prokomentarišu svoje utiske sa leta – kaže naš sagovornik, i dodaje da je na jedinicu najveći utisak ostavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– On odlično poznaje geografiju, pa tako zna da kada prelećemo neko mesto ili varošicu kaže njen naziv. Takođe, na nas ostavlja utisak poverenje koje ima prema nama, jer smo s njim prošli dosta letova u nepovoljnim vremenskim uslovima – kaže komandant jedinice.

I strani zvaničnici ostali su u sećanju članovima posada.

– Predsednik Bugarske Radev je isto pilot, pa je s nama razgovarao o letenju i letelicama. Sećam se i komentara Olija Rena i izraz njegovog lica kada je video helikopter “sikorski”, pri čemu je neposredno izgovorio da takvu letelicu nemaju u Švedskoj – dodaje on.

Piloti helikopterske jedinice ne prevoze samo VIP ličnosti. Među onima koji su se našli kao putnici bili su i šefovi kriminalnih grupa sa Balkana čija se ekstradicija izvršavala helikopterima. Poslednji kriminalac čije je izručenje na takav način obavljeno bio je bosanski kriminalac i saradnik Velje Nevolje, Darko Elez.

Nedić objašnjava da se organizacija takvih letova sprovodi u tajnosti, uz visok stepen zaštite svih helikoptera i posada.

– Često se dešava da organizacija takvih letova podrazumeva letenje više vazduhoplova, pri čemu se izbor mesta sletanja ostavlja kao krajnja odluka, zbog bezbednosti svih učesnika – objašnjava on.

Reply
Share this

Blic online