Tokom protekle nedelje u carinskoj ispostavi Pošta Beograd otkrivene su dve pošiljke u kojima je pronađen kanabis, kristalni prah i tablete, za koje se sumnja da se nalaze na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci.

Kako je saopšteno iz Uprave Carine, prva pošiljka je otkrivena 16. jula prilikom detaljne kontrole paketa poslatog iz Zagreba za primaoca u Beogradu, na kojem nije pisalo ništa o njegovom sadržaju.

U njemu je pronađeno deset kesica kanabisa, dve teglice sa istim sadržajem, ulje-aroma istog narkotika, rizle, upaljač i 40 pakovanja filtera.

Nekoliko dana ranije, cariniku je privukao pažnju paket koji stiže u Srbiju iz Francuske sa samo 200 grama kafe. Nakon što je kafa bila otvorena, bilo je očigledno da je pakovanje pažljivo otvoreno i potom zalepljeno, kada su u njemu pronađene dve providne kesice kristalnog praha, na kojima su bile oznake ,,K” i ,,З”, kao i jedna crna kesica sa istim prahom bez bilo kakve oznake na sebi.

Pored toga, u mlevenoj kafi pronađeno je i 15 tableta narandžaste boje, na čijoj kesici je bila aplikacija i natpis ,,Headchef”.

Ni ova pošiljka zahvaljujući carinicima nije stigla do primaoca u Beogradu, već je kao i u prethodnom slučaju predata u dalju nadležnost MUP.

Reply
Share this

Blic online