Lazaru G. (38), vozaču koji je u nedelju uveče na Karaburmi teško povredio braću Luku (5) i Stefana B. (10), preti osam godina robije zbog teške nesreće koju je izazvao na pešačkom prelazu, ali i pobegao sa mesta nesreće.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, osumnjičeni Lazar G. biće danas sproveden na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. Paralelno sa tim policija će tužiilaštvu podneti krivičnu prijavu protiv njega kojom ga tereti za dva krivična dela: teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i za nepružanje pomoći povređenom licu nakon nesreće. Prema zakonu, zbog ovih dela, njemu preti kazna robije od čak osam godina zatvora.

Dok se čeka njegovo saslušanje, Tužilaštvo je naložilo policiji da prikupi sve potrebne dokaze u slučaju ove nesreće. Među njima su i izveštaji lekara o stepenu povreda mališana i njihovog oca koje je Lazar G. udario kolima na pešačkom prelazu.

Prema rečima Slobodana B, deke malenih Luke i Stefana, njihovo stanje je i dalje nepromenjeno, stariji brat (9) i dalje se nalazi u komi, dok mlađeg očekuje operacija butne kosti.

– Stanje im je isto kao nakon nesreće. Stariji unuk je na intenzivnj nezi i dalje je u komi i ne mogu da ga operišu zbog izliva krvi, ali je stabilan, kažu srce mu kuca normalno – rekao je o stanju starijeg unuka koji je u nesreći zadobio tešku povredu naprsnuća lobanje Slobodan, deda povređenih dečaka. Četvorogodišnji dečak je na intenzivnoj nezi, on je iz Urgentnog centra premešten u Tiršovu. U toku jučerašnjeg dana je, prema rečima Slobodana, trebalo da bude operisan, a da li je do operacije došlo nismo dobilu informaciju do zaključenja broja.

– Trebalo je da bude operisan u ponedeljak, tako su mi rekli, ali nije jer su čekali da ga operiše isti doktor koji ga je te noći nakon nesreće primio, zato je operacija morala da sačeka. On je dobro, na intenzivnoj je nezi još uvek – priča Slobodan.

Dečaku, kaže, nedostaje majka.

– Nismo ga videli još, moći ćemo da ga vidimo tek kad nakon operacije, kada bude prebačen u sobu. Tamo će onda majka biti smeštena sa njim. Rekli su nam da plače, zove mamu… – priča.

Nesreća se dogodila u nedelju oko 20.30 u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi kada je L. G. (38) automobilom naleteo na oca Mihaila Balića (43) koji je prelazio preko pešačkog prelaza držeći za ruke dvojicu sinova S. B. (9) i L. B. (4).

– Vozač je obilazio autobus koji se zaustavio na stajalištu, išao je jako brzo, preko 100 je vozio, padala je kiša, ja verujem da ih nije ni video. Tu ih je pokosio svu trojicu, direktno je nalateo na njih – ispričao je za “Blic” Slobodan.

Prvo je udario starijeg dečaka i odbacio ga 10 metara.

– Stariji unuk je odleteo 10 metara, mlađeg je bacio pod automobil koji je bio parkiran, morali su da podižu taj auto da bi ga izvukli – opisao je strašnu scenu.

Otac dečaka takođe je povređen, njemu su polomljena dva rebra, ali nije hospitalizovan.

Nakon što ih je udario vozač L. G. pobegao je sa lica mesta. Prema pisanju medija, automobil je posle nesreće sakrio na parkingu. Uhapšen je dan kasnije.

Očevici ove stravične nesreće ispričali su za “Blic” šta se dogodilo kobne noći.

“Puklo je toliko jako, mislila sam da je udario grom, a onda sam čula čoveka kako viče “Luka, Luka, nemoj da zaspiš, ne smeš da spavaš”, pogledala sam kroz prozor, a dete je ležalo ispod auta”, ispričala je žena ispred čije zgrade se dogodila nesreća.

Prema rečima sagovornice, udarac je bio toliko jako da je pomislila da je u njihovu zgradu udario grom.

– Bila sam u stanu sa decom, kako je to puklo, rekoh udario je grom u zgradu, ne znam šta bi drugo moglo tako da se čuje – ovim rečima kazala je ona.

Reply
Share this

Blic online