Austrijska kompanija, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila je da obustavi radove na ovom placu, povuče mašine i radnike dok se ne pronađe najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Kada sam dobio izveštaj inspekcije koja je konstatovala da su svi radovi u bloku 37 urađeni u skladu sa zakonom sastao sam se sinoć sa predstavnikom austrijske kompanije. Rekao sam im da je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu, na osnovu GUP iz 2003. i 2009. godine, neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju – izjavio je Vesić.

Kako kaže, on potpuno razume građane koji su protiv toga i da živi u zgradama pored tog placa isto bi i on reagovao kao oni. Dodaje da investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te da je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom.

– Zamolio sam investitora, u ime građana, da obustavi radove, povuče radnike i mašine dok u pregovorima sa gradom ne pronađemo trajno rešenje. Ovo rešenje treba da zadovolji interese grada Beograda, građana i investitora. Investitor je prihvatio moju molbu i tamo od danas više neće biti radova. Zahvalan sam na razumevanju – rekao je Goran Vesić.

On je istakao da će lično voditi pregovore sa investitorom i kada bude imao rešenje pozvaće na razgovor predstavnike građana kako bi bili upoznati sa dogovorom.

–Razgovaraću sa građanima koji žive u Bloku 37 i koji su opravdano uznemirani i u čije sam ime molio investitora da prekine radove – izjavio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je poručio da je njegov posao da čuje građane i njihove probleme i da omogući da se u našem gradu gradi i investira jer tako Beograd napreduje, navodi se u saopštenju Sekretarijata za inforimisanje

Reply
Share this

Blic online