Da li se sećate priče o zgradi u Ulici kneza MIloša 99, smeštene odmah pored MUP-a Srbije, koja pripada Opštini Savski venac, a pre mesec dana je označena kao “jedan od najvećih zagađivača u Beogradu”?

– Kotlarnica poslovnog prostora u Ulici kneza Miloša 99 prešla je sa uglja na pelat nakon intervencije inspektora za zaštitu životne sredine, a sa ciljem da se poboljša kvalitet vazduha u gradu – saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

To će svakako uticati na kvalitet vazduha u okolnim ulicama, Kneza Miloša, Višegradskoj i Durmitorskoj, gde se nalaze mnogi stambeni i poslovni prostori.

– Gradska opština Savski venac je u roku od 30 dana od postupanja inspektora i donetih mera nabavila novi gorionik, novi ekološki energent – pelat, a ugrađen je i novi spremnik za pelat – stoji u saopštenju.

Slučajno ili ne, promena je usledila nakon tekstova u “Blicu” u kojima su građani označili pomenutu zgradu kao “najvećeg zagađivača u Beogradu”.

Inače, Inspekcija za zaštitu životne sredine, kako piše Tanjug, ove zime uspešno je rešila problem zagađenja izazvan radom nekoliko manjih kotlarnica privatnih preduzeća i Specijalne bolnice za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku – Rudo, koje su kao energent takođe koristile ugalj.

Reply
Share this

Blic online