U subotu, 12. juna počinje akcija „Recikliraj za život“ kojom će, zajedno sa sugrađanima, JKP „Gradska čistoća“ u saradnji sa GO Stari grad, pokušati da pomognu malom Bošku Gugleti u prikupljanju sredstava za najskuplji lek na svetu, stoji u saopštenju tog javnog preduzeća.

Beograđani će pomoć moći da pruže kroz akciju „Recikliraj za život“, doniranjem reciklažnog otpada malom Bošku koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Prikupljanje reciklabila organizovaće se u subotu od 8 do 20 časova u dvorištima sedam osnovnih škola na teritoriji GO Stari grad. JKP „Gradska čistoća“ će u školska dvorišta postaviti korpe za prikupljanje papirne, plastične, metalne i tetra pak ambalaže.

Ukoliko sugrađani žele da doniraju i staklenu ambalažu, nju mogu odložiti u jedno od zvona namenjenih ovoj vrsti reciklabila koja su postavljena na brojnim lokacijama ove gradske opštine.

Sugrađani sa drugih gradskih opština, koji već imaju prikupljene veće količine reciklabila i nemaju gde da ih skladište u očekivanju da se akcija sprovede i u njihovom kraju, reciklažni otpad mogu donirati malom Bošku, takođe u subotu, 12. juna na pogonima JKP „Gradska čistoća“ na opštini na kojoj žive u terminu od 14 do 20 časova.

Lokacije OŠ za prikupljanje reciklabila za subotu, 12. jun od 8 do 20 časova:

Lokacije pogona JKP „Gradska čistoća“ za prikupljanje reciklabila za subotu, 12. jun od 14 do 20 časova:

Svi sudovi za prikupljanje reciklabila biće obeleženi kako bi sugrađani znali gde mogu da ostave otpad.

Suma od 2,5 miliona evra, koliko košta lek za Boškovo lepše detinjstvo, nedokučiva je bilo kojoj porodici, pa smo ovom dečaku za napredak u borbi potrebni i mi.

Pomozimo Bošku!

Reply
Share this

Blic online