Prolećno izdanje festivala knjige na otvorenom “Кnjiga na Trgu” održaće se tokom vikenda (petak, subota i nedelja) na Trgu Republike u Beogradu, u organizaciji Udruženja profesionalnih izdavača Srbije.

Svi zainteresovani posetioci “Кnjige na Trgu” dobrodošli su u petak od 17 časova, a radno vreme festivala u subotu i nedelju je od 10 do 22 časa.

Za nastup na festivalu “Кnjiga na Trgu” prijavljeno je više od 20 profilisanih izdavača koji će izlagati na prostoru od skoro 300 kvadratnih metara.

Posetioci će moći da vide, i uz specijalne popuste od 30 do 70% kupe nove i novije knjige pisaca srpske i svetske književnosti, književnosti za decu i mlade, kao i knjige iz različitih žanrova humanistike.

Pored velikih popusta, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) i svi učesnici pripremili su specijalna iznenađenja za posetioce, a svi zainteresovani imaće priliku da se sretnu i razgovaraju s velikim brojem savremenih pisaca, kao i sa gostima iznenađenja, navodi se u saopštenju.

Na festivalu učestvovaće sledeći izdavači:

Akademska knjiga, Arhipelag, Geopoetika, Gradac, Gramatik, Evoluta, Zavet, Zlatno runo, Кarpos, Кlio, Кokoro, Logos, Makarije, Makondo, Odiseja, Urban Reads, Faktum, Finesa, Heliks, Hera, Štrik i Makart.

Kako navode, organizacijom festivala na otvorenom prostoru Trga Republike, obezbeđeni su najpovoljniji bezbedni uslovi za kontakt i boravak izlagača i posetilaca.

Počinje šesto izdanje festivala “Dok’n’Ritam”: Filmovi, tribine promocije knjiga, izložba i koncerti

Manifestacija Кnjiga na Trgu nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima, a namenjena je izlaganju izdanja nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare. Na festivalu će biti izložena nova izdanja, kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, tako da je ekskluzivnost ovog nastupa u vidljivosti „nevidljivih“ izdanja.

Reply
Share this

Blic online