Glumica Keri Fišer bila je očajna kad je posle teške i rizične vanmaterične trudnoće izgubila bebu s pevačem Polom Sajmonom, a taj događaj je označio kraj njihovog braka, otkriva nova glumičina biografija.

Sajmon je bio ljut zbog pobačaja i nijednom nije posetio glumicu tokom dvonedeljnog boravka u bolnici posle bolne operacije početkom 1984. godine, piše Šila Veler u knjizi “Keri Fišer: Život na ivici”.

– Pol je bio veoma hladan sve to vreme. Delovao je odsutno i nije mislio na nju. Ona je smatrala da je doživela “iskustvo bliske smrti”. Rekla je da Pol ne samo da nije mario za muke kroz koje je prolazila, već je bio i ljut na nju. Tada je znala da je brak s Polom završen – piše autorka.

Biografija, između ostalog, opisuje glumičinu tromesečnom vezom s Harisonom Fordom, s kojim je igrala u “Ratovima zvezda”. Svakog petka bi prespavali zajedno i zajedno pušili travu.

Keri je bila mlada i privlačna kada je upoznala Forda 1976. na audiciji za ulogu princeze Leje.

U to vreme, on je bio u braku s Meri Karkart i imao je dvoje dece, a radio je kao stolar i jedva sastavljao kraj s krajem dok je čekao veliki prodor. Keri je na snimanje došla iz kampa za mršavljenje u Teksasu, gde je izgubila pet kilograma. Harison je počeo da flertuje s Keri i počeli su tajno da se sastaju. Niko u filmskoj ekipi nije znao za njihove susrete petkom.

– Ja sam možda bila petnaesta na njegovoj listi, ali Harison je bio moj broj jedan – citira autorka Keri Fišer.

Pušenje trave vremenom je preraslo u zavisnost od kokaina i samolečenja, a sve to je verovatno uticalo na njenu smrt u decembru 2016. U toksikološkom izveštaju stoji da je u poslednja 72 sata života koristila kokain, metadon, etanol i opijate, heroin i ekstazi.

Ikona “Ratova zvezda” bila je u avionu od Londona do Los Anđelesa kada se naglo probudila, počela da povraća i nije mogla da diše. Godinama je patila od apneje, ali ovoga puta je imala potpun srčani zastoj. Čim je avion sleteo, hitno je prevezna u bolnicu, a tri dana kasnije njena ćerka Bili i suprug Brajan Lurd potvrdili su da je umrla 27. decembra 2016.

Keri je patila i od bipolarnog poremećaja, koji je nasledila od oca, pevača Edija Fišera, koji je napustio porodicu zbog Elizabet Tejlor, da bi se kasnije vratio i ustremio na ćerku. Noć uoči njenog venčanja s Polom Sajmonom rekao joj je: “Imaš divno d..e. Bolje da se udaš za mene”. Takav otac je od nje pozajmljivao novac do kraja života.

Glumac Ričard Drajfus, koji je i sam imao bipolarni poremećaj, upoznao je Keri sa pevačem popularnog dua “Sajmon i Garfankl” kada se on razveo od prve supruge. Privlačnost između Keri i Sajmon bila je neverovatna, piše autorka.

Venčali su se u julu 1983, nakon što ju je zaprosio na Stadijumu Jenkija.

Ona je imala 26, a on 41 godinu. Bili su zajedno pet godina, uz povremene prekide, a razveli su se godinu dana nakon što su se venčali, 1984.

Reply
Share this

Blic online