Sveštenik iz Italije slučajno je aktivirao video filtere kada je započeo prenos mise uživo tokom karantina zbog korona virusa.

Na ovom video, koji već ima preko tri miliona pregleda na Tviteru, možemo da vidimo sveštenika Paola Longa kako se odaljava od kamere da bi započeo misu preko Fejsbuka.

Nekoliko sekundi pošto je prenos počeo, pregršt filtera počinje da se pojavljuje preko sveštenikoog lica dok on pokušava da održi misu.

U ovom presmešnom klipu, gospodin Longo stoji pored krsta i oltara obučen u svoju odoru i u tom momentu mu se na glavi pojavljuje digitalni šlem! Šlem je, zatim, ubrzo zamenjen parom animiranih tegova, pre nego što oko sveštenika počnu da padaju žute konfete i naočare mu se pojavljuju na licu.

U jednom trenutku, deluje kao da je gospodinu Longu izrasla veličanstvena seda brada, nakon čega deluje kao da mu se celo lice transformisalo u njušku crno-bele mačke.

Takođe ga možemo videti i sa ružičastim brkovima i ogromnim očima kao iz crtanog filma, dok on, nesvestan ovih tehničkih problema, nastavlja svoj prenos na Fejsbuku.

Ovu, hajde da kažemo, srećnu nezgodu, je na Tviteru podelio Gevin Šubridž, uz komentar: “Danas u Italiji, sveštenik je odlučio da prenosi misu uživo zbog Covid-19. Nažalost, greškom je uključio video filtere”.

Sveštenici širom Italije su se prebacili na službu preko interneta pošto je njihov premijer Đuzepe Konte naložio karantin širom zemlje devetog marta, ograničavajući građanima kretanje u jeku pandemije korona virusa. Dozvoljeno je kretanje jedino ako je preko potrebno – za hitne slučajeve, potrepštine, odlazak na posao i iz zdravstvenih razloga.

Ova država je zabranila sve druge vrste kretanja umutar zemlje i zatvorila je sve biznise koji nisu od krucijalnog značaja, pošto se broj smrtnih slučajeva popeo na 6.820, dok je zabeleženo 69.000 slučajeva COVID-19.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa koronavirusom:

064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije

“Dr Milan Jovanović Batut”:

011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Na ovom linku možete da pročitate spisak svih telefona širom Srbije za informacije o korona virusu–.

Reply
Share this

Blic online