Učenici jedne nemačke škole namamili su nastavnika u klopku da bi ga ubili, a spasao se samo zahvaljujući intuiciji. Šesnaestogodišnji učenik škole “Martin Luter King” u Dortmundu, u nemačkim medijima poznat samo kao “Serkan”, nije bio zadovoljan ocenama, zbog kojih je često započinjao raspravu s nastavnikom.

– Smatrao je da je nastavnik toliko nepravedan prema njemu da je rešio da ga se otarasi – saznaje se iz tužilaštva. Zbog toga je nagovorio školskog druga (17) i još jednog dečka (18) da mu pomognu da ga ubije.

U četvrtak prošle nedelje 17-godišnji saučesnik odglumio je padanje u nesvest u školskom dvorištu. Druga dvojica su sačekala nastavnika i namamila ga u školsko dvorište.

On je pošao za njima, ali ga je, prema rečima tužioca, “čudan osećaj” naterao na opreznost.

Primetio je da nešto nije u redu i, pazeći da im ne okrene leđa, pozvao hitnu pomoć, a učenici, koji su poneli čekiće, odustali su od plana da ga ubiju.

Dva dana kasnije, pedagog je od drugog đaka saznao da je Serkan nameravao da ga ubije. U ponedeljak su uhapšeni. Sva trojica su optuženi za planiranje zločina, a samo Serkan nije priznao krivicu.

Reply
Share this

Blic online