Darovita devetogodišnja devojčica iz Nemačke najverovatnije je najmlađi majstor tetovaže na svetu.

Maja Lu iz Tengena, na jugu zemlje, imala je samo dve godine kad se prvi put oprobala u ovoj veštini, i to tako što je mastilom crtala po očevima stopalima.

Njen otac Lili Lu tetoviran je po celom telu i ima svoj studio, u kome je devojčica provodila dosta vremena tokom odrastanja. Vremenom je i sama naučila različite tehnike dizajna, a ubrzo je ovladala veštinom korišćenja pištolja za tetoviranje.

Danas radi bez pomoći roditelja.

– Moji prijatelji i ja smo je malo-pomalo učili novim trikovima i neverovatno je koliko je napredovala u radu s mašinom – kaže Lu.

Maja je prvo na papiru crtala različite motive, a onda je sama počela da pravi šablone za tetoviranje.. Na kraju ju je otac naučio da koristi različite igle, piše news.com.au.

– U početku joj je bila potrebna pomoć, a danas ima devet godina i tetovira bez ičije pomoći – kaže Lili Lu.

On sam ne može da veruje kad je vidi kako sedi i sama završava ceo proces i uspeva da radi tako velike tetovaže za tako kratko vreme.

– Kada se koža oporavi, njeni radovi izgledaju veoma lepo – kaže ponosni tata.

Danas Majine tetovaže mogu da se mere s delima umetnika trostruko starijim od nje.

Otac, međutim, ne želi da je izlaže pritisku da se u budućnosti bavi tim poslom, ali kaže da mu je drago što ona uživa u onome što radi.

– Besmisleno je porediti njen rad s prosečnim sposobnostima profesionalnog tatu umetnika, ali s obzirom na to koliko godina ima i koliko brzo i čisto radi, njeni uspesi su zaista impresivni – kaže otac, koji ipak ne može da sakrije ponos, i dodaje:

– Pogotovo što je tetovirala mnoge druge tatu umetnike i ljude koji su već tetovirani. Veoma bih bio ponosan kada bih i ja na koži nosio neki njen rad – kaže on.

Maja, čiji otac ima kanal na Jutjubu kaže da najviše voli da tetovira majmune.

– Volim majmune i da radim s velikom iglom. Moj omiljeni rad je majmun koga sam uradila prijatelju Andželu. Bio je u nekom kratkom filmu – kaže ona.

– Htela bih da zahvalim svima koji imaju moju tetovažu i nadam se da će biti ljudi koji žele da im tetoviram velike majmune velikom iglom.

Reply
Share this

Blic online