Spaioci Severne Karoline nedavno su sproveli akciju spasavanja koja je trajala čak šest sati, nakon što im je javljeno da je planinar, čiji identitet nije otkriven, pao sa visine od 305 metara. Zadobio je samo lakše povrede, te su ga posle akcije prebacili u Slejt Rok.

Prema rečima nadležnih u Slejt Roku, ljubitelj šetnje po planinskim predelima zadobio je samo lakše povrede nakon što je skliznuo s vidikovca u blizini nacionalnog parka “Blu ridž”, prenosi “RTS”.

Planinar je mogao da hoda odmah nakon spasavanja. Spasilačke ekipe spustile su se 150 metara niz stene u šumi Pizga da bi došle do čoveka. Prema rečima spasilaca, neidentifikovani planinar bio je na stazi dva sata pre izlaska sunca.

– Procenjujemo da pao i kotrljao se 305 metara (1.000 stopa). Nekim čudom zadobio je samo lakše povrede – navodi se u saopštenju spasilačkog odreda okruga Transilvanija.

Ovo je treće spasavanje ljubitelja šetnje po planinskim krajevima od početka godine u ovom kraju pa nadležni savetuju veću opreznost pri kretanju po uzvišenjima i slabije pristupačnim terenima.

Reply
Share this

Blic online