Velika porodična tragedija nedavno je zadesila Julku Konstantin (31) iz Mokrina, kada je za samo 40 dana ostala bez supruga, svekra i svekrve i ostala potpuno sama sa troje dece. Najmlađi sin ima svega devet meseci, dok je najstarijem potrebna pomoć, budući da mu je dijagnostikovan autizam.

Kuća u kojoj stanuju pripadala je roditeljima Julkinog supruga, pa je porodici Konstantin sada dobrodošla bilo kakva pomoć.

– Niko još nije izgubio porodicu u 40 dana. Izgubila sam supruga, svekrvu, svekra. Imam dvoje bolesne dece, imam dete sa posebnim potrebama i bebu od 10 meseci, za koju mi je rekao lekar da ima tumor – govori Julka kroz suze za “RTV”.

Mesna zajednica Mokrin odmah je obezbedila ogrev za ovu i sledeću sezonu, kao i paket sa osnovnim životim namirnicama. Pomoć najavljuje i grad Kikinda, dok je sa situacijom upoznat i Centar za socijalni rad. U pomoć Julki su odmah priskočile i komšije, pre svega brigom o njenoj deci.

– Stvarno je požrtvovana majka. Posle svega ovoga ona ima toliko strpljenja, toliko moći i snage – svedoči komšinica Snežana Semeredi.

Svesni da ne mogu da vrate izgubljeno, Julkini sugrađani su apelovali na sve koji mogu da pruže pomoć da se priključe i ublaže tragediju ove mlade žene, čiji život se za samo 40 dana u potpunosti promenio.

Reply
Share this

Blic online