Ovog leta neka vas svi putevi navedu u Jagodinu, srce Srbije gde ćete imati pravi odmor i dobar provod. Sve turističke destinacije su na jednom mestu: ako poželite da se kupate u bazenima akva parka, rashladite pored veštačkog vodopada u izletištu Potok, upoznate mnoge životinje u zoo vrtu, obiđete mnoštvo znamenitih ličnosti u Muzeju voštanih figura i mnogo drugog.

Zbog svoje turističke ponude Jagodina je nezaobilazna turistička destinacija mnogih kako domaćih, tako i stranih turista. Preko 500 000 turista godišnje uživa u svim turističkim sadržajima koje grad Jagodina nudi. U turističku ponudu Jagodine ubrajaju se:Akva park, Zoološki vrt, Muzej voštanih figura, izletište Potok-Đurđevo brdo, mnoge kulturno-istorijske znamenitosti, brojni uređeni gradski parkovi kao i mnoštvo drugih atrakcija.

Jagodinski zoo vrt, prvi zoo vrt južno od Beograda nudi razgledanje i upoznavanje sa preko 250 atraktivnih životinjskih vrsta iz celog sveta.

Prvi akva park u Srbiji je napravljen u Jagodini, on svojom atraktivnošću i novitetima predstavlja svake letnje sezone najposećenije mesto u Srbiji za osveženje i zabavu.

Jedini Muzej voštanih figura u Srbiji i u ovom delu Evrope sa preko 30 eksponata: istorijski ličnosti, političara, sportista…je nezaobilazno mesto poseta mnogih đačkih ekskurzija i organizovanih grupa.

U izletištu Potok u Đurđevom brdu pored jedinstvenog veštačkog vodopada i sistemom fontana dugih 122 metra nalazi se takođe i Letnja scena koja prima oko 1000 posetilaca na kojoj se periodu od maja do septembra, besplatno, u organizaciji Skupštine grada Jagodina održavaju različite kulturno-zabavne manifestacije.

U turističku ponudu Jagodine mogu se uvrstiti i Zavičajni muzej u Jagodini, Muzej naivne i marginalne umestnosti, crkve i manastiri u gradu i okolini, kao i mnoge kulturno–istorijske znamenitosti i spomenici.

Broj gostiju i postignuti značajni rezultati u turizmu doprineli su da grad Jagodina bude dobitnik brojnih medalja,pobedničkih pehara i priznanja na mnogim sajmovima turizma. Čuveni Nušićev svetski putnik koji je proslavio Jagodinu, Jovanča Micić, skulptura koja se nalazi na ulazu u Jagodinu, predstavlja ne samo novu turističku atrakciju, već je i svojevrsna dobrodošlica za mnoge turiste u bliskoj budućnosti koji će sigurno posle posete Jagodini reći:„Ceo svet obiđoh, ali ko Jagodinu nigde ne nađoh“.

Reply
Share this

Blic online