Posle izuzetno toplog dana sledi nam osveženje, najavljuje meteorolog Nedeljko Todorović.

“Danas je bilo izuzetno toplo, sparno vreme. Na zapadu Srbije bilo je pljuskova, a u ostalim krajevima slabije. Čak i u okolini Beograda je bio zabeležen poneki pljusak” kaže Todorović.

On dalje navodi da nam u toku noći stiže nešto malo svežijeg vazduh – neće biti nagla promena, neće biti oluje ili jakog vetra.

“To će da se tek sutra osetiti kao pad maksimalne temperature za dva do četiri stepena, gledajući područje Srbije, dok u Beogradu za nekih četiri stepena u odnosu na današnjih 34”, objašnjava Todorović.

Prema njegovim rečima naredna dva dana, 1. i 2. avgusta, očekuje umereno toplo sa temperaturom oko 30 do 33 stepena. Osveženje stiže već u sredu.

“Jedno osveženje očekujemo u utorak i sredu, 4. i 5. avgusta, kad će temperatura pasti za 5 do 8 stepeni, što je malo izraženiji pad nego što očekujemo sutra, ali je i velika verovatnoća za pljuskove i grmljavinu”, rekao je Todorović.

On najavljuje da bi u nekim krajevima moglo da bude i lokalnih elementarnih nepogoda, pogotovo u utorak veče i noć ka sredi.

“Posle tog osveženja, ponovo se očekuje blagi rast temperature na vrednosti od 30 do 34 stepena. Sudeći prema svemu, ovog leta nećemo imati dane sa izrazito visokim temperaturama”, kaže Todorović za Pink.

Reply
Share this

Blic online