Beograd i Sava centar se uveliko pripremaju za fascinantni događaj ove zime Balet na ledu sa predstavom ’’Krcko Oraščić’’, u izvođenju državnog ansambla iz Sankt Peterburga.

Naša publika će 06.decembra imati prilike da gleda ovaj spektakl u dva termina – od 18h i 21h.

Iskusnoj produkcijskoj ekipi, koja sve donosi iz Rusije, potrebno je 12 casova da montira poseban led, a samo 6 časova da isti demontiraju. Za ovu predstavu koristiće čak 2.700 kg leda! U kratkom filmu čiji vam link šaljemo u prilogu, moći ćete da vidite montiranje leda i fenomenalne scenografije za više od 40 vrhunskih plesača.

U starom ruskom maniru, sve mora da bude besprekorno, jer se među baletanima nalaze profesionalci sa titulom Majstora sporta Rusije koji zahtevaju i pružaju samo najbolje. Čak i najiskusniji baletani i klizači tvrde da je gotovo nemoguće igrati balet na ledu, te je ansambl iz Sankt Peterburga jedan od retkih na svetu koji je uspeo u tome.

Za koreografiju je zadužen Konstantin Rasadin, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i saradnju sa baletskim legendama kao što su Rudolf Nurejev i Mihail Barišnjikov.

Samo prelepi kostimi vrede preko 250.000 dolara, jer pored estetike, moraju da poseduju i izuzetnu izdržljivost, da bi mogli da prate zahtevne figure koje izvode baletani ovog ansambla.

Ova predstava izvođena je na svim kontinentima, a Beograd je postao nezaobilazna destinacija za ovaj jedinstveni spektakl.

Ulaznice možete nabaviti na blagajni Sava Centra, u Win Win radnjama i putem www.ddtickets.rs

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI