Presto starog železničkog mosta i Đetinje pod njim, na užičkoj Plaži, osvojili su skakači iz Užica, “dozvolivši” konkurenciji da iz njihovog grada od šest mogućih odnese dva pehara.

Na 26. skokovima sa plaftorme mosta visoke 16 metara, u kategoriji “tradicionalnih skokova” trijumfovao je Aleksandar Aleksić, koji je maestralnom “lastom” odbranio titulu najboljeg osvojenu prošle godine.

– Čast je pobediti pred svojim sugrađanima, naročito u ovako jakoj konkurenciji. Daleko mi je bilo lakše prošle godine, jer sam pred današnje takmičenje osetio pritisak favorita – kazao je Aleksić.

Drugo i treće mesto, među 18 skakača iz Srbije, BiH i Crne Gore, osvojili su Užičani Ivica Domanović i Borko Miladinović koji je kasnije pobedio i u kategoriji “haj dajving” skokova.

Čast skakačima, ali najpoznatije i najpriznatije ime na Plaži danas je bio Radomir Antić. Bivši selektor fudbalrske reprezentacije i trener Real Madrida, Barselone, Atletika i Sevilje pratio je skokove i uručio nagrade najboljima u kategoriji “haj dajving”.

Iza Miladinovića koji je do trona stigao “dva i po saltom u pregibu”, ostali su drugoplasirani Džimi Andersen iz Danske i trećeplasirani Aleš Karličnik iz Maribora čije vratolomije su bez daha na trenutke ostavljale na stotine Užičana koji su pratili manifestaciju.

– Ovo je 15. put da skačem u svom rodnom gradu, odnosno 115. put na takmičenjima u regionu. Nije isto kao ranije, kako sam stariji sve više tražim nove motive, ali ih ipak nije lako naći – ispričao je Miladinović koji je juče pobedio na skokovima u Kragujevcu.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI