U Šapcu je juče boravio šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici. Nakon prijema u Gradskoj kući, on je posetio Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda čiju je izgradnju sa 10 miliona evra donirala EU.

Poseta je završena odlaskom u Varnu, na lokaciju gde je izgrađen most sredstvima Unije. Sem Fabrici je rekao da je Postrojenje za prečišćavanje voda najbolji primer dobre prakse za ostale projekte širom zemlje.

– Ovo je prvo potpuno operativno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ovog tipa u Srbiji. Benefite realizovanog projekta osećaju i građani Šapca i građani Srbije, jer oni žive u zdravijem okruženju, u sredini koja prečišćava otpadne vode. EU je u ovom projektu učestovala sa 10 miliona evra, ali su finansijski doprineli i lokalna samouprava i republičke vlasti. Iako je u pitanju kompleksan projekat ispunjeni su svi neophodni uslovi – rekao je Fabrici.

Ovo je pokazatelj da je u Šapcu moguće izvesti i realizovati komplikovan evropski projekat, poručio je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

– Šabac oduvek pokazuje opredeljenje ka evropskim vrednostima i svest da je važno da imamo zdravu životnu sredinu, ali i najbolje uslove poslovanja i najbolju uslugu po najnižoj ceni, kao jednu od naših lokalnih politika. Važno je naglasiti da je JKP „Vodovod“ uradio odličan posao i da su završili Postrojenje u predviđenom roku, po standardima EU. Ovo je pokazatelj da je u gradu kao što je Šabac moguće izvesti i realizovati komplikovan evropski projekat – rekao je gradonačelnik.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI