Završen je protest malinara koji su danas mirnom šetnjom u Arilju izrazili nezadovoljstvo otkupnom cenom koja se u ovom trenutku kreće između 100 i 120 dinara.

Nakon protesta zasedala je Asocijacija malinara Srbije gde je dogovoreno da najniža otkupna cena mora biti 1,83 evra, pa će tim povodom uputiti pismo predsedniku Aleksandru Vučiću da se uključi u rešavanje nastalih problema kako bi se stalo na put monopolu otkupljivača. Pomoć je zatražena i od resornih ministarstava.

Ukoliko ne bude dogovora do petka, malinari će radikalizovati proteste i stupiti u opšti štrajk što podrazumeva prekid berbe i blokadu saobraćajnica i hladnjača.

Pročitajte još:

– Danas je u Arilju bilo preko 2 500 ljudi. Svi smo spremni da se borimo za ono što nam pripada, a to je bar pristojna cena od 230 dinara za kilogram. Očekujemo podršku predsednika Vučića jer on dobro zna da su ga seljaci podržali. Došlo je vreme da on podrži nas. Takođe očekujemo od lokalnih samouprava u 54 opštine Srbije da donesu zaključke, kao što je to učinila opština Arilje, pošalju ih na odgovarajuće adrese u Vladi i stanu iza svojih malinara – rekao je Dobrivoje Radović predsednik Asocijacije malinara Srbije.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI