Studenti i građani koji protestuju zbog stanja u državi, okupili su se i danas, po 19. put, ispred Skupštine.

protesti protiv diktature, protiv diktature, protest, beograd,

Stotinak građana okupilo se večeras posle 18 sati na 19. protestu “Protiv diktature” ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu noseći transparente “Stop teroru”, “Institucije su trule”, i “Šešelj ulični siledžija”.

Na skupu su transparenti “Vučić diktator, Vulin njegov Gebels”, “Protiv terora vlasti”. Neki od učesnika nose i maske pokreta “Anonimus”.

Došao je i Džo Bagerista, jedan od glavnih aktera protesta 5. oktobra 2000. godine.

Učesnici skupa duvaju u pištaljke, uzvikuju i skandiraju protiv aktuelne vlasti.

Uniformisane policije nema, ali su prisutni policajci u civilu.

Deo okupljenih građana popeo se pred ulaz u Skupštinu Srbije. Tu su se zadržali neko vreme, a potom su siški na plato ispred zgrade.

Kao i prethodnih dana učesnici protesta krenuće u šetnju beogradskim ulicama, ali trasa za sada još nije poznata jer se prethodnih dana zbog padavina menjala i vremenski skraćivala.

——————–

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora, i od tada se održavaju svakodnevno u Beogradu, dok su u nekim gradovima imali “uskršnju pauzu”.

Građani traže smenjivanje “političke elite” fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje “svih korumpiranih funkcionera”

—————————–

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI