Grad Novi Pazar pokrenuće inicijativu da naučna zajednica, ekseperti i ostali relevantni faktori rasvetle okolnosti pod kojima je nastala grobnica pronađena u blizini bolnice u tom gradu, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika.

Prilikom kopanja temelja za novu hitnu u #NoviPazar, pronađena grobnica. Pretpostavlja se da su u pitanju posmrtni ostaci streljanih ’45. pic.twitter.com/9dJiBOKEAu

Tokom iskopavanja temelja za izgradnju nove zgrade Hitne pomoći izvođači radova su u subotu kod Opšte bolnice u Novom Pazaru pronašli posmrtne ostatke više osoba.

“Odmah je obaveštena policija, predstavnici tužilaštva su izašli na teren, a posmrtni ostaci preneti su na DNK analizu u prisusvu veštaka, po utvrđenim propisima. Izuzetno je važno da se otkrije prava istina o ovom zločinu, kao i da se posmrtni ostataci identifikuju pre svega zbog porodica stradalih”, navodi se u ovom saopštenju.

Pročitajte još

Dodaje se da će se grad založiti da se, nakon okončanja procedure za identifikaciju, svi posmrtni ostaci uz adekvatan verski obred pokopaju na jednom mestu koje bi služilo kao svojevrstan memorijalni centar žrtvama.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI