U parku u Banji Koviljači danas popodne bilo je vrelo i pored kiše koja je povremeno kvarila planove i nameru organizatora sedmog međunarodnog “Kraljevskog karnevala” da sve bude na svetskom nivou.

Udruženje građana “Kraljevski karneval” iz Banje Koviljače, u saradnji sa Turističkom organizacijom Loznice, već sedmu godinu uspeva da donese duh karnevala u srce Podrinja, a da njihov rad poštuju i podržavaju pokazali su i predstavnici Evropske asocijacije karnevalskih gradova, koji su prisustvovali ovom veselom skupu.

Više stotina učesnika iz različitih gradova Srbije, ali i Slovenije, Makedonije i BiH, prodefilovalo je oko banjske fontane, uz burne aplauze publike, a posebno atraktivne bile su nasmejane karnevalske plesačice, igrajući u ritmu sambe. Zapažen nastup imale su mažoretkinje iz Bele Crkve, ali i ostale grupe karnevalista odevenih u najrazličitije maske i kostime.

– Mi smo malo indijansko pleme i najglasniji smo sa svojim karakterističnim pozdravima-uzvicima. Prvi put smo ovde i oduševljeni smo ambijentom – kažu gosti iz Teslića (Republia Srpska).

Karnevaliste je predvodila grupa bubnjara na čelu sa legendarnim Dragoljubom Đurićićem, koji su i kasnije, u 20 sati priredili koncert i pored kiše koja je rasterala dobar deo posetilaca manifestacije koja svake godine izaziva sve veću pažnju.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI