Posle završetka krajnje stanice na vrhu Tornik, počeli su radovi na priključivanju zlatiborske gondole na elektrodistributivni sistem.

Desetokilovoltni energetski kabl biće položen u dužini od 11.850 metara, od trafostanice na Zlatiboru do međustanice na kojoj će biti smešten glavni napojni centar za gondolu. Novi kablovod, kažu u opštini Čajetina, biće postavljen do kraja godine i neće služiti samo gondoli, već i Ski centru „Tornik“ koji će ovim dobiti jače napajanje strujom.

U Čajetini, koja sama finansira kablovod, kažu da će posao, po svim standardima Eletrkoprivrede Srbije, biti završen do kraja godine.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pre nekoliko dana odbacilo je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za početnu stanicu gondole u centru turističkog naselja Zlatibora. Ipak, Bojane Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“, očekuje se da će Ministarstvo uskoro izdati dozvolu, te da će ubrzo biti rešeni imovinsko pravni odnosi na delu 8.866 metara duge trase gondole.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI