Tokom vikenda izgladneli vukovi napali su i zaklali tri ovce Milanu Kulundžiću iz sela Kovačevo, na obroncima Golije, što je treći zabeležen napad ovih zveri na stada ovaca domaćina u poslednjih par nedelja.

– Zatekao sam strašan prizor u toru, jer su mi tri od četiri ovce koje imam, bile zaklane. Pretpostavljam da se radi o napadu vukova, ali ne odbacujem mogućnost da se radi i o šakalima – potrešen je ovaj vredni poljoprivrednik.

Kako kaže, to je treći napad u poslednjih nekoliko nedelja, pa su svi u Kovačevu i okolnim selima zabrinuti da će vukovi uskoro napasti opet i lišiti ih stoke od koje preživljavaju.

– Meni su pre dvadesetak dana u jednoj noći zaklali četiri ovce i samo mi je jedna pretekla, iako je bila teško ranjena. Molim nadležne organe da preduzmu nešto i pomognu nam, jer sledeći napad može nastupiti već sutra – priča Zoran Jovanović iz Vranovine.

Dok čekaju pomoć državnih organa, meštani su organizovali nekoliko hajki na vukove tokom kojih je odstreljeno nekoliko zveri, ali lov nije urodio plodom.

– Učestvovao sam u bezbroj hajki, lično sam ubio dva vuka, ali ih još uvek ima puno na Goliji i očigledno u nedostatku hrane se spuštaju do sela i napadaju stada ovaca i sitne stoke. Ranije se to češće dešavalo zimi, ali ove godine je bilo i napada tokom leta – objašnjava lovac Radomir Lončarević.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI