Glavni odbor “Dosta je bilo” (DJB) je na današnjoj sednici razrešio Branislava Mihajlovića sa mesta predsednika DJB. Do izbora novog predsednika sva ovlašćenja predsednika preuzeće zamenica predsednika Branka Stamenković.

Više od 80 odsto članova Glavnog odbora i 70 odsto članova Skupštine DJB pismeno se izjasnilo za razrešenje Branislava Mihajlovića sa mesta predsednika, saopštio je DJB.

Branislav Mihajlović je napustio postojeći poslanički klub DJB i pristupio novom poslaničkom klubu “Politika mora biti drugačija” u kojem nisu članovi DJB, čime je naneo ogromnu štetu DJB, koji je na taj način izgubio poslaničku grupu, navodi se u saopštenju.

Branislav Mihajlović je ovakvim postupanjem doneo korist drugoj političkoj opciji, što po članu 18. Statuta automatski podrazumeva prestanak članstva i ujedno svih funkcija u DJB.

Nakon niza medijskih nastupa i izjava kojima je u javnosti širio apsolutne neistine o DJB, nazivao članove doslovno “šibicarima” i “prevarantima”, članstvo je zahtevalo da se ne čeka Skupština u Nišu zakazana za 17. novembar 2018. godine, već da se organizacija što pre zaštiti od štetnog delovanja Mihajlovića.

U skladu sa Statutom DJB, izbori za novog predsednika biće održani u roku od 60 dana, a do izbora novog predsednika sva ovlašćenja predsednika preuzima i vodi zamenica predsednika Branka Stamenković.

Reply
Share this

Srbija