Pokušaji premijera Velike Britanije Tereze Mej da predstavi Rusiju kao glavnu pretnju globalnoj zajednici neodgovorni su i neosnovani, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je rekla da su u Ministarstvu pratili izjave Mejove i dodala da britanski premijer pokušava da čitavu globalnu zajednicu zastraši Rusijom, kao glavnom pretnjom.

“Takve tvrdnje nisu nove, ali je zajedničko to što su sve optužbe protiv Rusije bile neodgovorne i neosnovane”, rekla je Zaharova.

Pročitajte još:

Ona je dodala da su izjave Mejove kako “želi da zaštiti svetski poredak naročito cinične, jer dolaze od britanskog premijera”, prenosi TASS.

“Dovoljno je prisetiti se agresivnih postupaka Velike Britanije u Iraku i Libiji koji su doveli do jačanja međunarodnog zakona, ali su doveli i do brojnih žrtava i patnje miliona ljudi, kao i remećenja stabilnosti čitavih regiona”, napomenula je Zaharova.

Portparol ruskog Ministarstva ocenila je izjave Mejove kao skretanje pažnje sa komplikovane situacije vezane za proces “Bregzita”, kao i sa unutrašnjih problema u Velikoj Britaniji.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI