Misija svih subjekata crnogorskog društva je da se stvore nova radna mesta posebno u preduzetništvu, da svi imaju mogućnost da rade i da žive bolje poručio je predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

– Crna Gora to može i očekujem da će ova i naredne, biti godine boljeg ekonomskog ambijenta sa više posla – rekao je Vujanović na dodeli godišnjih nagrada Privredne komore Crne Gore (PKCG) u Vili “Gorica” u Podgorici.

Nagrade su dobili Centar za ekotoksikološka ispitivanja iz Podgorice, Regionalni ronilački centar za podvodno deminiranje i obuku ronilaca iz Bijele, “Biznis intelidžens konsalting” iz Podgorice i direktor Javne ustanove “Lovćen” Bečići Sreten Mrvaljević.

Vujanović, koji je uručio dobitnicima nagrade, ocenio je da je u njima javno priznanje uspešnog delovanja i podstrek da nastave tako i budu dobar primer koji treba slediti.

On je rekao da je u prošloj godini ostvaren rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 2,5 odsto, što predstavlja uspeh u regionalno i globalno nepovoljnim uslovima poslovanja.

– Kada je reč o oblastima koje su doprinele rastu, najveće zasluge pripadaju turizmu. Prošla je bila rekordna godina u turizmu po svim parametrima. Crna Gora je dobila i 20 novih hotela – precizirao je Vujanović.

Prema njegovim rečima, turizam je u BDP-u učestvovao sa 22 odsto, što upućuje da tu oblast kao stratešku granu treba tretirati kao veliku razvojnu šansu.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI