Američki predsednik Donald Tramp je sve lošije raspoložen prema svojim saradnicima, pišu američki mediji. On je navodno rekao kako mrzi sve u Beloj kući.

Kako piše “Veniti Fer”, dva izvora su rekla da je Tramp šefu bezbednosti Bele kuće Kitu Šileru rekao: “Mrzim svakoga u Beloj kući. Ima nekoliko izuzetaka, ali mrzim ih”.

List je razgovarao sa nekoliko istaknutih Republikanca i Trampovih savetnika i svi oni kažu da je Bela kuća u krizi jer se savetnici bore da obuzdaju predsednika koji, čini se sve više tone u mračno raspoloženje i sve je manje fokusiran na svoj posao.

Iz Bele kuće su, naravno, negirali da je Tramp rekao išta slično. Činjenica je da se Tramp sve više i više svađa sa onima koji bi trebalo da mu budu glavni saradnici.

Pisanje “Feniti Fera” je usledilo nakon još jedne javne svađe Trampa sa Republikancima. Ovog puta se sukobio sa Bobom Korkerom, senatorom koji je rekao da će Tramp izazvati Treći svetski rat i uporedio Belu kuću sa domom za zbrinjavanje starijih osoba. Tramp mu je na to uzvratio rekavši da je Korker budala.

– Jasno je da je intervju Boba Korkera u kojem je republikanski senator opisao Belu kuću kao dom za starije osobe i upozorio da bi Tramp mogao da pokrene Treći svetski rat – tačka preloma Trampovog mandata. On je na videlo izneo ono što su mi nedavno nasamo rekli ljudi bliski predsedniku: da je Tramp nestabilan i da gubi korak – rekao je novinar Veniti Fera.

Istovremeno je i pokvaren odnos Trampa i državnog sekretara Reksa Tilersona koji je predsednika navodno nazvao “moronom”.

Tramp je rekao da ne veruje da je Tilerson to rekao, ali mu je poručio da treba da uporede rezultate testiranja inteligencije.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI