Kao i ostali tinejdžeri i 16-godišnji Kevon Votkins iz Džordžije je voleo da igra video igrice. Tako je jednog dana u februaru prošle godine nakon što ga je majka Latoja dovezla iz škole odmah otrčao u svoju sobu da igra igrice. U kući su još bili i Kevonov mlađi, 13-godišnji brat i starija sestra Aleksus (20).

Kevon i Aleksus su se dobro slagali u školi, ali nakon što je ona maturirala Kevon je ostao sam, bez sestre koja ga je, kako je rekao, naučila svemu što zna. Ali, Aleksus se verila za muškarca s kojim ima trogodišnjeg sina i udaljila se od Kevona, piše “Miror”.

Kobnog 2. februara 2018. oko 17.00 sati Kevon je bio besan zbog spore internet konekcije i zaključio da je previše ukućana na Wi-Fi-u. Promenio je šifru kako niko drugi ne bi mogao da pristupi.

Naravno, ostali su ubrzo primetili i njegov mlađi brat ga je prijavio majci. Latoja je otišla i isključila Wi-Fi ruter i odnela ga u svoju spavaću sobu. Kevon je uleteo za njom. Aleksus je čula svađu i došla da odbrani majku od njegovog izliva besa. Ubrzo je svađa izmakla kontroli.

Brat i sestra su se potukli na krevetu, a Kevon je potom oborio svoju sestru na pod i počeli su da se rvu. Latoja je pokušala da ih razdvoji, ali nije uspela. Kevon je ubrzo stegao Aleksus za grlo i držao je za vrat. Latoja se kasnije prisetila kako su Kevonove oči bile fiksirane, ali nije uspela da ga odvoji od svoje ćerke.

UBIO SE ZBOG VIDEO IGRICA? Dečak (12) izvršio samoubistvo skokom sa zgrade, ostavio oproštajno pismo u sobi

Pozvala je policiju, a njen mlađi sin ih je ne znajući takođe pozvao, tri minute kasnije.

-Moj brat pokušava da udari moju mamu – rekao je dečak, a kad su ga upitali da li je Kevon na nekim lekovima odgovorio je: – Ne, samo je poludeo. Davi je, preti da će istući majku, pokušavamo da ga odvojimo od moje sestre.

Kad je policija stigla 10 minuta nakon poziva zatekli su Kevona kako i dalje drži Aleksus za vrat. Naredili su mu da je pusti, što je i uradio, a devojka je pala na tlo bez svesti. Latoja je počela da vrišti, dok je policija masirala srce njene ćerke kako bi je reanimirala. Aleksus je prebačena u bolnicu, ali su sledećeg jutra proglasili njenu smrt usled gušenja.

Kevon nije umeo da objasni zašto nije mogao da pusti sestru, a kad su mu rekli da je Aleksus mrtva slomio se. Optužen je i prebačen u pritvor.

Kevin je imao 18 godina u avgustu 2019. kad se suočio sa onim što je uradio. Složio se s advokatom da umesto porote ide na dvodnevno saslušanje kod sudije koji će odlučiti o njegovoj sudbini. Osim izjava članova porodice – majke i samog Kevona – svedočio je i medicinski stručnjak koji je rekao da ljudski mozak toleriše 3-6 minute bez kiseonika pre nego što nastupi trajna šteta. Nakon 10 minuta osoba je verovatno u stanju moždane smrti, a Kevon je davio Aleksus najmanje 11 minuta.

-Nikada nisam nameravao da je ubijem – rekao je Kevon kroz suze, a na pitanje zašto nije mogao da je pusti on je rekao: – Jer bi me pretukla. –

Kevon je osuđen zbog ubistva iz nehata na doživotnu robiju, bez mogućnosti pomilovanja. Sudija je zaključila da je Kevon, iako nije nameravao da ubije svoju sestru, namerno držao u zahvatu gušenja, što je napad koji je doveo do njene smrti. Porodica je plakala na izricanju presude, a sudija je istakla da je to bila najteža odluka koju je ikad donela. Ona je navela da joj je žao što Kevon nije imao prilike da obuzda svoj bes i da se nosi sa haosom u kući.

-Izvinjavam se što nije bilo intervencije pre nego što je došlo do ovde. Ali, ne vidim ovo kao nesreću – rekla je ona, dodajući da je Kevon morao biti kažnjen.

Kevon je plakao dok su mu stavljali lisice.

-Žao mi je – rekao je on.

Reply
Share this

Blic online