Džon Remzi, otac misteriozno ubijene šestogodišnje devojčice Džonbenet Remzi, drugi je član porodice koji je podneo tužbu protiv TV-mreže CBS zbog emitovanja dokumentarnog filma u kome za ubistvo optužuje njenog tada devetogodišnjeg brata Berka.

“Slučaj Džonbenet Remzi” naziv je dokumentarnog filma koji, prema autorima, razokriva ko stoji iza smrti devojčice. Oni tvrde da je Džonbenet ubio brat Berk, a da su roditelji hteli da zataškaju ubistvo. Zbog toga su kao dokaz podmetnuli pismo ucenjivača kako bi bacili sumnju na počinioca spolja.

Hipoteza autora: Berk se naljutio zato što mu je Džonbenet uzela komadić ananasa. U napadu besa, udario je sestru baterijskom lampom u glavu.

Devojčica je nađena zadavljena i sa razbijenom lobanjom.

Berk Remzi je još prošle godine tužio CBS i tražio odštetu od 750 miliona dolara. On tvrdi da ga je televizija oklevetala da bi dokumentarni film imao što veću gledanost.

Smrt dečje mis lepote jedna je od velikih zagonetki u američkoj istoriji kriminala.

Na Božić, 1996. godine, njeni roditelji su obavestili policiju da su u kući našli pismo ucenjivača, u kome je pisalo da im je ćerka oteta i da treba da plate otkup. Nekoliko sati kasnije, kada je policija već stigla, otac je našao mrtvu devojčicu u podrumu. Kasnije je ustanovljeno i da ima povrede na genitalijama, koje bi mogle da ukazuju na seksualni zločin.

Roditelji Džon i Petsi Remzi i sami su bili osumnjičeni, ali ih je javno tužilaštvo rasteretilo sumnje 2008, na osnovu analize DNK koja je ukazivala na nepoznatog muškarca koji je krišom ušao u kuću.

Godine 2006. nastavnik Mark Kar priznao je da je ubio devojčicu. Uhapšen je na Tajlandu i doveden u SAD. Javno tužilaštvo je, međutim, odustalo od tužbe, jer njegov DNK nije odgovarao materijalu nađenom na mestu zločina. Majka Džonbenet Remzi to nije dočekala, jer je u leto 2006. umrla od posledica raka.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI